• Översätt
Fördomsfri rekrytering med hjälp av idrottens egenskaper

Fördomsfri rekrytering med hjälp av idrottens egenskaper

PerformIQ sätter fördomsfri rekrytering högt upp på agendan. För oss handlar det om att utmana magkänslan och satta strukturer för att istället se till egenskaper, potential, kompetens och prestation hos kandidaten. Det handlar om att inkludera människor, vara mån om tydlighet, hälsa och återkoppling för alla – oavsett utfall.

Sedan starten 2010 har PerformIQ sett hur symbiosen mellan idrottens egenskaper och näringslivet formar resultat utöver det vanliga. Egenskaper talar om hur kandidaten är som person – vilket säger betydligt mer om den potentiella prestationen – än hur gammal du är, vart du kommer ifrån eller dina tidigare erfarenheter. Vi har genom åren sett färre felrekryteringar, högre tillväxtgrad hos våra kunder och ökad mångfald.

Hos oss är alla, oavsett bakgrund, religion, kultur och sexualitet lika värda. Med egenskaper i rampljuset ser vi bortom ålder, kön, bakgrund och fokuserar på den inre potentialen och drivkraften hos varje enskild individ.

”Har du det där suget efter att vara bäst, då är du lite som en bergsklättrare. Ju fler toppar du har nått, desto viktigare blir det att bestiga det allra högsta berget.” – Anders Söderholm, VD PerformIQ

Med styret mot en inkluderande arbetsmarknad

Något vår verksamhet arbetar med är att inkludera alla människor på arbetsmarknaden. PerformIQ potential, Stöd och Matchning, är ett nyligen uppstartat projekt för den som vill hitta ett nytt jobb eller utbildning och som behöver ett personligt stöd för att komma ur arbetslösheten. Vårt arbete utgår ifrån att alla ska få samma möjlighet till en fot in i arbetslivet – med fokus på egenskaper, hälsa och välmående.  Läs mer om PerformIQ potential.

PerformIQ arbetar aktivt med fördomsfri rekrytering och strävar alltid efter att rekrytera på ett rättvist och objektivt sätt. Vi utmanar ständigt oss själva för att hela tiden förbättra verksamheten. Vi tror på egenskaper för att driva tillväxt och vi tror på en rekrytering där vi utmanar magkänslan.