Ta första steget mot ditt nästa jobb!

Stöd och matchning är ett program för dig som vill hitta ett nytt jobb eller utbildning och som behöver ett personligt stöd för att komma ur din arbetslöshet. Med hjälp av en handledare får du ett individuellt anpassat stöd som hjälper dig att ta nästa steg i din karriär genom ett jobb eller en utbildning. Det här är exempel på vad vi kan hjälpa dig med:

 • Söka jobb på ett effektivt sätt
 • Företagskontakter och nätverkande
 • Studie- och yrkesvägledning
 • Individuell coaching varje vecka
 • Studiebesök på företag
 • Seminarier, workshops och event
 • Möjlighet till praktik
 • Träning och hälsa
 • Språkstöd

Hälsa och välmående i fokus

En god hälsa är grunden till all prestation. Vi vet att du kommer snabbare till resultat om du mår bra – inifrån och ut. Hos oss kommer din hälsa och ditt välmående att vara i fokus från dag ett och löpa som en röd tråd genom hela programmet. Du kommer att få ett individuellt anpassat stöd för att bryta negativa mönster och skapa nya, goda vanor.

Nära kontakt med arbetsgivare

PerformIQ har ett stort nätverk av olika företag och vi har nära kontakt med många arbetsgivare i flertalet branscher. Våra företagspartners finns över hela Sverige. Vår långa erfarenhet av att jobba med matchning av rätt person mot rätt jobb innebär att du har mycket stora möjligheter att hitta ditt nästa arbete när du deltar i Stöd och matchning hos oss. Vi matchar din unika kompetens mot företagens anställningsbehov.

Ibland är utbildning bästa vägen

Ibland behövs utbildning som ett steg på vägen mot nästa jobb. Hos oss får du träffa en studie- och yrkesvägledare och tillsammans kommer ni fram till vilken utbildningsinsats som passar dig bäst. PerformIQ samarbetar med ett stort antal skolor och utbildningsinstitut, inom olika kunskapsområden.

Vem kan delta i Stöd och matchning?

För att kunna delta i programmet hos oss så behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. De tar beslut om du har rätt att delta i Stöd och matchning men du väljer själv hos vilken leverantör du vill gå.

Är du inskriven så meddelar du din handläggare att du vill ta del av tjänsten Stöd och matchning hos oss på PerformIQ, uppge vårt KA-nummer (se nedan).

Är du ännu inte inskriven hos Arbetsförmedlingen så gör du det enklast via Arbetsförmedlingens hemsida. När du fått en handläggare uppger du att du vill ta del av tjänsten Stöd och matchning hos oss på PerformIQ, uppge vårt KA-nummer (se nedan).

Hur går det till?

 1. Kontakta Arbetsförmedlingen
 2. Arbetsförmedlingen beslutar om du har rätt att ta del av tjänsten
 3. Välj PerformIQ, ange vårt KA-nummer (se nedan).
 4. Vi skapar ett individuellt anpassat program just för dig!
 5. Mål: Du hittar ett nytt jobb eller utbildning

KA-nummer

Vi erbjuder PerformIQ Potential till dig oavsett vart du bor i Sverige, vill du delta via distans anger du KA-nummer: 10067911.

Vill du hellre kombinera både fysiska och digitala träffar så finns den möjligheten i Stockholm, Malmö och Örebro. Ange då något av nedanstående KA-nummer (beroende på vald ort):

 • 10067862 (Malmö)
 • 10067911 (Stockholm)
 • 10067912 (Örebro)

Skräddarsydda webinars – bara för dig som tillhör PerformIQ Potential

Varannan vecka erbjuder vi kunskapshöjande webinars, specifikt till våra deltagare i PerformIQ Potential – Stöd och Matchning. Syftet är att bidra med kunskap och stärka möjligheterna till ett nytt jobb – men det är också ett tillfälle att diskutera olika frågeställningar och utvecklas tillsammans med dina deltagarkollegor.

Exempel på tidigare webinar:
”Så acear du LinkedIn-profilen”
Din LinkedIn-profil används många gånger som ett ”extra-CV” av rekryterare som är nyfikna på dig som person. Genom att lyfta dina egenskaper och drivkrafter ökar du möjligheten att fler får upp ögonen för just dig i arbetssökandet. I detta webinar ger vi dig handfasta tips på hur du kan förbättra just din LinkedIn-profil.

Har du frågor eller funderingar?

Du är alltid varmt välkommen att höra av dig till oss med små eller stora frågor. Du når oss på telefon och om du hellre vill skicka ett mail så svarar vi dig inom 24 timmar.

Vi pratar svenska, engelska och arabiska.

Ansvarig för PerformIQ Potential Stöd och matchning är Julie Aslan.