• Översätt
Koncernchefen som följde sitt hjärta

Koncernchefen som följde sitt hjärta

Pontuz Bjelfman, tidigare bland annat försäljningschef på Åhléns och koncernchef på Kicks under många år, berättar om sin resa hos oss i PerformIQ Potential. Med en lång karriär som bestått av otaliga övertidstimmar, höga krav och hårt jobb saknade han tillslut känslan av meningsfullhet i sitt arbete. Och efter 14 år i samma bolag ledde ett gemensamt beslut till att Pontuz avslutade sin anställning i bolaget. Efter månader som arbetssökande hittade Pontuz till Stöd och Matchning – PerformIQ Potential.

Hej Pontuz! Hur kom det sig att du hamnade hos just oss på PerformIQ Potential?

Arbetsförmedlingen beslutade att jag skulle gå ett program som nästa steg för att fortsätta vara inskriven hos dem, och det programmet blev Stöd och Matchning. Jag visste inte riktigt vad det innebar men fick en lista med leverantörer jag kunde välja mellan. PerformIQ Potential fanns väldigt nära mig och för mig var lokal förankring och närhet viktigt.

Vad var dina förväntningar på oss som leverantör till dig som arbetssökande?

”Väldigt små” säger Pontuz och skrattar till. I PerformIQ Potential har jag mött en otrolig värme, mänsklighet och gemenskap som jag inte känt tidigare. Det har verkligen varit en positiv coachning och att få bolla möjligheter med sin coach och få ta emot tips och råd har varit värdefullt.

Vad har du uppskattar mest under din tid hos oss på Potential?

Att ha någon att prata med, få coachning och stöd, bolla möjligheter som dykt upp för att vrida och vända på om det verkligen är någonting för mig. Sedan har även alla kunskapshöjande webinars varit väldigt uppskattade – det känns som att ni bryr er om vår utveckling, på riktigt.

Hur ser din nya arbetssituation ut?

Sedan 1 september är jag 50 % Vice VD och affärsutvecklingschef för QX med uppdraget att utveckla och ta QX till nästa nivå. Och sedan också 50 % VD för nystartade Sneakerstvätten – ett bolag med butiker där du kan lämna in dina gamla sneakers som genom professionell tvättning blir som nya. Det är vårt sätt att bidra till minskad konsumtionshets och värna om hållbarhet.

Båda möjligheterna från QX och Sneakerstvätten dök upp ungefär i samma tid i somras – båda två under AW-sammahang där Pontuz nätverkat med gamla branchkollegor, vänner och bekanta.

Det absolut viktigaste för Pontuz har varit att känna meningsfullhet i sitt yrke. Och hjärtat klappar starkt för både QX och Sneakerstvätten. ”Jag vill arbeta med någonting som jag upplever påverkar samhället positivt och gör nytta på ett djupare plan” menar Pontuz.

Vad är dina bästa tips till någon som är arbetssökande just nu?

  • Se till att hålla kvar vid rutiner. För mig innebar det till exempel att aldrig gå upp senare än kl.07.00
  • Träna varje dag eller gå en långpromenad – se till att få intryck och röra dig bland människor
  • Aldrig sätta på tv:n på dagtid. Det är så lätt att fastna i soffan – undvik den på dagtid
  • Håll nätverket aktivt. Planera in minst två möten/träffar i veckan för att knyta nya kontakter och värna om gamla

Stort tack för din medverkan Pontuz!
Vi önskar dig stort lycka till med dina nya tjänster.