Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Det börjar dra ihop sig för en ny säsong! Du som är elitidrottare eller student vill kanske tjäna extrapengar, få mer erfarenheter och framtida referenser? Då kan ett extrajobb som konsult för PerformIQ vara rätt för dig!

Vilka kan anställas i PerformIQs bemanningspool?

För att bli en del av vår Idrottspool, krävs det att du idrottar professionellt på minst 50 %. I Idrottspoolen matchar vi idrottare med uppdrag som går att kombinera med deras tränings- och tävlingsscheman.

För att få plats i vår bemanningspool behöver du ha en annan huvudsaklig sysselsättning vilket oftast är studier som ska vara på minst 50%.

Vad innebär det att vara konsult på PerformIQ?

Våra konsulter är våra lagkamrater. Tillsammans är vi ett lag där alla har en idrotts- eller föreningsbakgrund från olika nivåer. Det kan vara fotbollsträningar i grundskolan eller en elitsatsning i curling. De egenskaper som våra konsulter tar med sig från idrotten till arbetslivet skapar en härlig energi och sammanhållning. Sedan är det såklart en bra chans till att få nya erfarenheter och kontakter för framtiden.

Hur mycket jobb blir det?

Det beror på konsulternas tillgänglighet, men det brukar landa på två till tre pass i veckan. Det är konsulten som själv bestämmer hur mycket och ofta hen kan arbeta. Idrottare måste ibland åka iväg med extremt kort förvarning på matcher och träningar, då pusslar vi ihop en lösning som fungerar för alla. Sedan är de som är drivna och ambitiösa mer efterfrågade hos våra kunder och kan få möjlighet till fler pass om de vill. Allt beror på vilken inställning och vilka mål du har!

Vill du snabbt ha ett extrajobb?

  • Vi ser att trenden på fler arbeten inom lager och logistik ökar. Ett tips för att öka sina möjligheter till arbete är att ta ett truckkort för kategorierna A och B. Truckkort kostar inte mycket och utbildningen tar oftast bara en helg.

Vad ska man tänka på när man söker jobb som konsult?

Som elitidrottare ska du registrera dig via vår Idrottspool. Vi ringer upp alla idrottare som har en annan huvudsaklig sysselsättning och är registrerade där för att diskutera vilken lösning som passar bäst för dem.

De som vill jobba extra hos oss och till exempel studerar kan söka ett jobb som känns intressant. Om det inte finns några extraarbeten som känns rätt för tillfället, går det jättebra att registrera sig i vår databas. Men då är det bra att kontakta det kontor som ligger närmast den tilltänkta arbetsorten och presentera sig. Bland annat för att det kan finnas andra tjänster, som är på gång och inte ligger ute än.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.