Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Det börjar dra ihop sig för en ny säsong! Du som är elitidrottare eller student vill kanske tjäna extrapengar, få mer erfarenheter och framtida referenser? Då kan ett extrajobb som konsult för PerformIQ vara rätt för dig!

Vilka kan anställas i PerformIQs bemanningspool?

För att bli en del av vår Idrottspool, krävs det att du idrottar professionellt på minst 50 %. I Idrottspoolen matchar vi idrottare med uppdrag som går att kombinera med deras tränings- och tävlingsscheman.

För att få plats i vår bemanningspool behöver du ha en annan huvudsaklig sysselsättning vilket oftast är studier som ska vara på minst 50%.

Vad innebär det att vara konsult på PerformIQ?

Våra konsulter är våra lagkamrater. Tillsammans är vi ett lag där alla har en idrotts- eller föreningsbakgrund från olika nivåer. Det kan vara fotbollsträningar i grundskolan eller en elitsatsning i curling. De egenskaper som våra konsulter tar med sig från idrotten till arbetslivet skapar en härlig energi och sammanhållning. Sedan är det såklart en bra chans till att få nya erfarenheter och kontakter för framtiden.

Hur mycket jobb blir det?

Det beror på konsulternas tillgänglighet, men det brukar landa på två till tre pass i veckan. Det är konsulten som själv bestämmer hur mycket och ofta hen kan arbeta. Idrottare måste ibland åka iväg med extremt kort förvarning på matcher och träningar, då pusslar vi ihop en lösning som fungerar för alla. Sedan är de som är drivna och ambitiösa mer efterfrågade hos våra kunder och kan få möjlighet till fler pass om de vill. Allt beror på vilken inställning och vilka mål du har!

Vill du snabbt ha ett extrajobb?

  • Vi ser att trenden på fler arbeten inom lager och logistik ökar. Ett tips för att öka sina möjligheter till arbete är att ta ett truckkort för kategorierna A och B. Truckkort kostar inte mycket och utbildningen tar oftast bara en helg.

Vad ska man tänka på när man söker jobb som konsult?

Som elitidrottare ska du registrera dig via vår Idrottspool. Vi ringer upp alla idrottare som har en annan huvudsaklig sysselsättning och är registrerade där för att diskutera vilken lösning som passar bäst för dem.

De som vill jobba extra hos oss och till exempel studerar kan söka ett jobb som känns intressant. Om det inte finns några extraarbeten som känns rätt för tillfället, går det jättebra att registrera sig i vår databas. Men då är det bra att kontakta det kontor som ligger närmast den tilltänkta arbetsorten och presentera sig. Bland annat för att det kan finnas andra tjänster, som är på gång och inte ligger ute än.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.

Glad sommar önskar PerformIQ och Futebol da Forca

Som årets sommargåva väljer PerformIQ att stötta Futebol dá força, organisationen som stärker tjejers rättigheter och möjligheter - en fotbollsträning i taget!

Kundansvarig – för dig som aldrig säger nej till utmaningar

När Henrik Nordfält sökte tjänsten som kundansvarig på PerformIQ, hade han inte det rätta CV:t. Men fotbollsbakgrunden och hans personlighet innebar att han hade rätt egenskaper.

Konsulthandbok arbetare Göteborg

Välkommen som konsult hos oss på PerformIQ. Vi hoppas att du kommer trivas på ditt uppdrag genom oss och med oss som arbetsgivare. Här kommer information inför din anställning. Vill du komma i kontakt med oss. Tveka inte höra av dig, vi finns här för dig. Ring jouren på: 076 - 610 40 92.

Att jobba inom sportbranschen

Johanna Alba brinner för att berätta sporthistorier och arbetar idag som kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet, en tjänst hon rekryterades till genom PerformIQ. Vi träffade Johanna för att se hur hon trivs på sitt nya jobb och höra hennes bästa tips för de som vill jobba inom sportbranschen.

PerformIQ ska säkra karriären åt olympier

Sveriges Olympiska Kommitté har fått en ny HR-partner i PerformIQ. – Tillsammans ska vi se till att olympier presterar på toppnivå - både under och efter idrottskarriären, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.