Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.
Dela denna artikel i sociala medier

Sju dagar och dryga 120 mil. Vyerna, backarna och känslorna kommer att vara välbekanta för Ida Hedlund som gör cykelturen för tredje året i rad.
    – Det här är så mycket mer än en fritidsaktivitet. Att vara med i projektet Team Rynkeby – God Morgon, är en livsstil, säger Ida.

Efter att ha arbetat i tio år på bank och under flera år känt att något skavde, bestämde sig Ida, utbildad naionalekonom för att byta karriär.  
    – I och med mitt engagemang i Barncancerfonden så föll det på plats. Nu studerar jag till sjuksköterska och som konsult för PerformIQ arbetar jag på Ronald McDonaldhus, det är världens bästa extrajobb, säger Ida.

Image

Ida har varit aktiv i Team Rynkeby  God Morgon i tre år. Ett engagemang som hon beskriver som en livsstil. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. Projektåret löper från augusti till juli och under året ska deltagarna göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Under 2018 donerade Team Rynkeby - God Morgon 34,9 miljoner svenska kronor som oavkortat gick till Barncancerfonden.  
    – Många går med i Team Rynkeby - God Morgon för att de ser den personliga utmaningen i att cykla till Paris. Men när de har varit med i två veckor, förstår de att den främsta uppgiften är att samla in pengar. Att hjälpa barnen så mycket som möjligt.

" Det absolut bästa känslan är varje dag när det är fem kilometer kvar "

Även om det största fokuset ligger på insamligen av pengar, läggs ändå mycket tid på träning. Under höst- och vintersäsong består träningen av tre inomhuspass per vecka. När utomhussäsongen sätter igång i mars är målet att ha cyklat minst 250 mil innan det bär av mot Paris den 28-e juni.  
    – Nu är det äntligen
dags för avfärd. Det är belöningen för ett års insamlingsslit och det kommer att bli jätteroligt, men också jättejobbigt!

Vad är ditt bästa tips för att klara en sådan här utmaning? 
    – Träning. Du måste träna väldigt mycket och under en längre tid. Kroppen behöver vänjas vid att sitta så mycket på en cykel. Sedan är den absolut största utmaningen det mentala. När det känns tungt, kommer jobbiga tankar. Det är viktigt att vara förberedd på dem och kunna hantera dem.

Image

Vill du veta mer om Team Rynkeby - God Morgon? Klicka på bilden.

Vad är det värsta och det bästa med loppet?     – Det värsta är de tidiga morgnarna. Kroppen är så stel att det knappt går att komma upp ur sängen. Den första milen på morgonen är också tung. Jag vet att det släpper, men ändå kommer tankarna ”tänk om det inte gör det den här gången?”, säger Ida och fortsätter    – Efter att ha cyklat några mil så har kroppen kommit igång. Allt flyter på och det är som ett sommarkollo fast för vuxna. Vi skrattar, sliter, sjunger och kämpar tillsammans. Det är otroligt intensivt och man träffar många nya människor som blir ens vänner. Det absolut bästa känslan är varje dag när det är fem kilometer kvar, säger Ida.

FLER Nyheter
Tips från coachen

Tips, kontakt och spelregler

Lediga tjänster

I platsbanken finns alla våra tillgängliga jobb samlade på ett ställe. Så du enkelt kan söka.
Läs mer

Att jobba som konsult

Våra konsulter berättar om sina upplevelser av PerformIQ. Samt lite tips från coachen.
Läs mer

Jobba internt hos oss

Har du vad som krävs? Här berättar vi om hur det är att jobba på företaget som har idrotten i sitt DNA.
Läs mer

Om PerformIQ

Här finns berättelsen om hur allt började, vår värdegrund och vart vi är påväg idag.
Läs mer

I behov av personal?

Vill du rekrytera eller bemanna? Läs mer om varför företag använder oss för att stärka sina team.
Läs mer

Team Aron Assistans

Upptäck vårt assistansbolag som vi äger tillsammans med Aron Anderson och Tomas Fogdö.
Läs mer

Sociala medier

Häng med i de senaste nyheterna, tipsen och intervjuerna! Följ oss i sociala medier.

Kontakt

Har du tips, frågor eller andra funderingar? Kontakta oss, så berättar vi mer!
Läs mer