Lagkamrat, ett flexibelt extrajobb

Lagkamrat, ett flexibelt extrajobb

Emelie har hängt med oss i ett antal år. Faktum är att hon är den lagkamrat som haft längst anställning på vårt Malmökontor. Vilket innebär att hon under åren har kunnat utöka sitt CV med flera olika arbetsuppgifter och arbetsplatser.

Hur ser en arbetsvecka ut för dig?

– Nu jobbar jag på ett nystartat lager. Det blir många olika sorters uppgifter under en dag, men det enklaste är att säga att jag kör truck!

Hur började det?

– Jag sökte en massa jobb när jag precis hade flyttat till Helsingborg. Ett av dem var via PerformIQ. På PerformIQ finns det en stark teamkänsla och samtidigt har jag en stor frihet i att välja arbetstider som passar mig och mina studier. Jag tycker att det är ett väldigt bra bemanningsföretag.

Vad har du för idrottsbakgrund och hur tror du att den har påverkat dig?

– Jag har ridit sedan jag var i fyraårsåldern och tävlat så länge jag kan minnas. Men för tillfället har jag ställt ridstövlarna på hyllan. Jag insåg att om det är någon gång jag kan ta en paus från hästarna, så är det nu. Stallet var hela min vardag, så det känns konstigt att ha ett vanligt liv. Hur det har påverkat mig… Jag trivs i att vara i en ledande roll och att jobba mot mål. Det är två saker som jag gör hela tiden i ridningen, så det kommer naturligt i andra delar av livet också.

På PerformIQ finns en stark teamkänsla

Emil läser upp betygen för att komma in på drömutbildningen till fysioterapeut, samtidigt som han är en av PerformIQs lagkamrater i Stockholm.

Hur ser en arbetsvecka ut för dig?

– Just nu jobbar jag som konsult på ett lager. Vilket innebär att plocka ordrar, dra pallar och annat. Jag gör det som behöver göras!

Hur började det?

– Under vintern 2017 sökte jag en del olika tillfälliga jobb. Så hittade jag en annons från PerformIQ. Jag trivs på de olika uppdragen och det passar mig väldigt bra att det är så flexibelt. Sedan har jag en konsultchef som bryr sig om mig och som jag har bra kontakt med.

Vad har du för idrottsbakgrund och hur tror du att den har påverkat dig?

– Från att jag var sju år har jag spelat fotboll. Jag satsade riktigt hårt och det var länge hela mitt liv. Men när jag var 16 år gick knäet sönder. Numera lägger jag en stor del av min tid i gymmet istället. Min idrottsbakgrund har verkligen format mig. Genom idrotten har jag lärt mig att prata med människor. Att samarbeta. Att alltid vilja göra mitt bästa. Jag tror jag har blivit en bättre person för att jag har varit aktiv i en idrottsförening.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.

Glad sommar önskar PerformIQ och Futebol da Forca

Som årets sommargåva väljer PerformIQ att stötta Futebol dá força, organisationen som stärker tjejers rättigheter och möjligheter - en fotbollsträning i taget!

Kundansvarig – för dig som aldrig säger nej till utmaningar

När Henrik Nordfält sökte tjänsten som kundansvarig på PerformIQ, hade han inte det rätta CV:t. Men fotbollsbakgrunden och hans personlighet innebar att han hade rätt egenskaper.

Konsulthandbok arbetare Göteborg

Välkommen som konsult hos oss på PerformIQ. Vi hoppas att du kommer trivas på ditt uppdrag genom oss och med oss som arbetsgivare. Här kommer information inför din anställning. Vill du komma i kontakt med oss. Tveka inte höra av dig, vi finns här för dig. Ring jouren på: 076 - 610 40 92.

Att jobba inom sportbranschen

Johanna Alba brinner för att berätta sporthistorier och arbetar idag som kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet, en tjänst hon rekryterades till genom PerformIQ. Vi träffade Johanna för att se hur hon trivs på sitt nya jobb och höra hennes bästa tips för de som vill jobba inom sportbranschen.