• Översätt
Hallå där Fjällräven!

Hallå där Fjällräven!

Berätta vad du arbetar med!

– Jag arbetar övergripande och strategiskt med hållbart ansvar på alla våra områden och sitter med i ledningsgruppen. Vi kan säga att jag har ett finger i varje syltburk. Det handlar om att hantera allt från operativa frågor kring miljö och hållbarhet till utveckling av våra strategier och långsiktig affärsutveckling. Hållbarhet är lika med långsiktig affärsutveckling. Att få arbeta med detta i en bransch som fokuserar på vistelse ute i naturen känns helt rätt. Under åren har jag funderat mycket på samhällsaspekten, det intryck naturen gör och hur den påverkar vår värdegrund. Ju fler som upptäcker naturen, ju fler kommer att vilja ta tillvara på den. Ökad urbanisering innebär att vi behöver återkoppla med naturen, komma ut ur bruset.

Hur känns det att vara nominerad?

– Vilken grej! Jag har följt den här utmärkelsen under flera år! Det är onekligen så att sport och outdoor-branschen traditionellt har varit och fortfarande är rätt mansdominerade. Då blir det lite så att man håller ögonen på de grymma tjejerna i branschen. Nomineringen känns extra rolig då jag när jag började jobba med hållbarhet aldrig trodde att det skulle leda till att vara en kandidat för Årets affärskvinna!

– Det är coolt och en stark signal att hållbarhet är tätt knutet till affärsutveckling, sen är det ju superkul på ett personligt plan också att vara nominerad.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

– Ta plats vid bordet. Det är mitt bästa tips. Var tydlig med dina åsikter och värderingar, det är bra idéer som leder ett företag framåt, så sätt dig och berätta dina.

Idrottens egenskaper

  • Christiane beskriver sig som en klassisk ut på tur-norrman. Kärleken till naturen har hon tagit med sig till Sverige och familjen. På senare har hon fått upp ögonen för längdskidor, även om Stockholm inte levererar de bästa möjligheterna
  • Som barn fastnade jag för utförsåkning, vilket har gett mig skinn på näsan. Jag var tvungen att vara modig och när det var jobbigt fick jag ta i mer. Det har jag tagit med mig in i mitt arbetsliv.