Hallå där Fjällräven!

Hallå där Fjällräven!

Berätta vad du arbetar med!

– Jag arbetar övergripande och strategiskt med hållbart ansvar på alla våra områden och sitter med i ledningsgruppen. Vi kan säga att jag har ett finger i varje syltburk. Det handlar om att hantera allt från operativa frågor kring miljö och hållbarhet till utveckling av våra strategier och långsiktig affärsutveckling. Hållbarhet är lika med långsiktig affärsutveckling. Att få arbeta med detta i en bransch som fokuserar på vistelse ute i naturen känns helt rätt. Under åren har jag funderat mycket på samhällsaspekten, det intryck naturen gör och hur den påverkar vår värdegrund. Ju fler som upptäcker naturen, ju fler kommer att vilja ta tillvara på den. Ökad urbanisering innebär att vi behöver återkoppla med naturen, komma ut ur bruset.

Hur känns det att vara nominerad?

– Vilken grej! Jag har följt den här utmärkelsen under flera år! Det är onekligen så att sport och outdoor-branschen traditionellt har varit och fortfarande är rätt mansdominerade. Då blir det lite så att man håller ögonen på de grymma tjejerna i branschen. Nomineringen känns extra rolig då jag när jag började jobba med hållbarhet aldrig trodde att det skulle leda till att vara en kandidat för Årets affärskvinna!

– Det är coolt och en stark signal att hållbarhet är tätt knutet till affärsutveckling, sen är det ju superkul på ett personligt plan också att vara nominerad.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

– Ta plats vid bordet. Det är mitt bästa tips. Var tydlig med dina åsikter och värderingar, det är bra idéer som leder ett företag framåt, så sätt dig och berätta dina.

Idrottens egenskaper

  • Christiane beskriver sig som en klassisk ut på tur-norrman. Kärleken till naturen har hon tagit med sig till Sverige och familjen. På senare har hon fått upp ögonen för längdskidor, även om Stockholm inte levererar de bästa möjligheterna
  • Som barn fastnade jag för utförsåkning, vilket har gett mig skinn på näsan. Jag var tvungen att vara modig och när det var jobbigt fick jag ta i mer. Det har jag tagit med mig in i mitt arbetsliv.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.