Hallå där Adidas!

Hallå där Adidas!

Berätta vad du arbetar med!

– Tillsammans med ett handplockat team som har IT- och säljkunskap utvecklar jag Adidas digitala förändring i arbetet med B2B. Alltså hur vi säljer produkter till våra återförsäljare med hjälp av bland annat en e-handelsplattform och andra digitala verktyg. Mitt team ansvarar för daglig drift av verktygen och bidrar till utveckling genom att komma med idéer på hur vi kan vidare förbättra upplevelsen för våra kunder. Mitt team är nyfiket och vill verkligen leverera, vilket till stor del är anledningen till att Norden anses vara en global förebild inom Adidas i det här området. Det känns extra roligt att de som var bäst lämpade för det här uppdraget alla var tjejer.

Hur känns det att vara nominerad?

– Det är ett erkännande för hela mitt team! Vi har byggt upp det här från grunden. Sedan är jag personligen mycket glad, stolt och tacksam. Jag flyttade från Finland till Sverige för att arbeta på Adidas med försäljning och ledarskap för tre år sedan. I grundskolan läste jag svenska, men har aldrig använt mig av språket i vardagen, så den upplevde jag som bristfällig. Att jag under min tid i Sverige har lärt mig språket flytande gör att den här nomineringen känns som ett jättestort erkännande. Det har inte varit enkelt, men det var möjligt. Efter att jag har lyckats etablera mig i svenskt näringsliv vill jag hjälpa andra som möter liknande utmaningar, bland annat har jag varit mentor för en nyanländ akademiker från Uganda.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

– Mina bästa råd till alla som vill jobba inom sportbranschen är att använda sig av sitt sportintresse. Du behöver inte vara elitidrottare, bara intresserad. Tänk på att branschen har stor nytta av specialistkompetens inom till exempel marknadsföring, försäljning och IT. Glöm inte heller att se möjligheterna utanför Sverige. Det finns massor av intressanta tjänster på globala företag. Min karriär på Adidas började till exempel i England för att därefter ta mig till Sverige. Men mitt absolut bästa tips är att alltid se till att lära sig mer. Det jag lärde mig på högskolan när jag läste till civilekonom är inte särskilt aktuellt i den digitalisering som vi jobbar med idag. Därför är det viktigt att alltid se till att vidareutbilda sig.

Idrottens egenskaper

  • Annika har alltid haft en aktiv livsstil med bland annat dans och golf. Hon tittar gärna på ishockey.
  • – Jag kombinerar mitt stora affärsintresse med sport. Så som att jobba i lag. Jag har en coachande ledarskapsstil och är mycket mån om att skapa balans mellan jobb och fritid. Fritid och idrott är en energikälla.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.

Glad sommar önskar PerformIQ och Futebol da Forca

Som årets sommargåva väljer PerformIQ att stötta Futebol dá força, organisationen som stärker tjejers rättigheter och möjligheter - en fotbollsträning i taget!

Kundansvarig – för dig som aldrig säger nej till utmaningar

När Henrik Nordfält sökte tjänsten som kundansvarig på PerformIQ, hade han inte det rätta CV:t. Men fotbollsbakgrunden och hans personlighet innebar att han hade rätt egenskaper.

Konsulthandbok arbetare Göteborg

Välkommen som konsult hos oss på PerformIQ. Vi hoppas att du kommer trivas på ditt uppdrag genom oss och med oss som arbetsgivare. Här kommer information inför din anställning. Vill du komma i kontakt med oss. Tveka inte höra av dig, vi finns här för dig. Ring jouren på: 076 - 610 40 92.

Att jobba inom sportbranschen

Johanna Alba brinner för att berätta sporthistorier och arbetar idag som kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet, en tjänst hon rekryterades till genom PerformIQ. Vi träffade Johanna för att se hur hon trivs på sitt nya jobb och höra hennes bästa tips för de som vill jobba inom sportbranschen.