• Översätt
Hallå där Adidas!

Hallå där Adidas!

Berätta vad du arbetar med!

– Tillsammans med ett handplockat team som har IT- och säljkunskap utvecklar jag Adidas digitala förändring i arbetet med B2B. Alltså hur vi säljer produkter till våra återförsäljare med hjälp av bland annat en e-handelsplattform och andra digitala verktyg. Mitt team ansvarar för daglig drift av verktygen och bidrar till utveckling genom att komma med idéer på hur vi kan vidare förbättra upplevelsen för våra kunder. Mitt team är nyfiket och vill verkligen leverera, vilket till stor del är anledningen till att Norden anses vara en global förebild inom Adidas i det här området. Det känns extra roligt att de som var bäst lämpade för det här uppdraget alla var tjejer.

Hur känns det att vara nominerad?

– Det är ett erkännande för hela mitt team! Vi har byggt upp det här från grunden. Sedan är jag personligen mycket glad, stolt och tacksam. Jag flyttade från Finland till Sverige för att arbeta på Adidas med försäljning och ledarskap för tre år sedan. I grundskolan läste jag svenska, men har aldrig använt mig av språket i vardagen, så den upplevde jag som bristfällig. Att jag under min tid i Sverige har lärt mig språket flytande gör att den här nomineringen känns som ett jättestort erkännande. Det har inte varit enkelt, men det var möjligt. Efter att jag har lyckats etablera mig i svenskt näringsliv vill jag hjälpa andra som möter liknande utmaningar, bland annat har jag varit mentor för en nyanländ akademiker från Uganda.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

– Mina bästa råd till alla som vill jobba inom sportbranschen är att använda sig av sitt sportintresse. Du behöver inte vara elitidrottare, bara intresserad. Tänk på att branschen har stor nytta av specialistkompetens inom till exempel marknadsföring, försäljning och IT. Glöm inte heller att se möjligheterna utanför Sverige. Det finns massor av intressanta tjänster på globala företag. Min karriär på Adidas började till exempel i England för att därefter ta mig till Sverige. Men mitt absolut bästa tips är att alltid se till att lära sig mer. Det jag lärde mig på högskolan när jag läste till civilekonom är inte särskilt aktuellt i den digitalisering som vi jobbar med idag. Därför är det viktigt att alltid se till att vidareutbilda sig.

Idrottens egenskaper

  • Annika har alltid haft en aktiv livsstil med bland annat dans och golf. Hon tittar gärna på ishockey.
  • – Jag kombinerar mitt stora affärsintresse med sport. Så som att jobba i lag. Jag har en coachande ledarskapsstil och är mycket mån om att skapa balans mellan jobb och fritid. Fritid och idrott är en energikälla.

PerformIQ + Generation Pep = Sant

Varje jul väljer vi på PerformIQ att stötta en organisation som jobbar för en bättre verklighet. Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Webinar team och teknik inom e-handel

Team, teknik och framgångsrik e-handel!

Det kanske ni inte har tid att lyssna på såhär en dag innan Black Friday! Men den 10 december kl. 10.00 tycker vi att ni ska lyssna på Håkan Hammar från Zetes och Stefan Halling från PerformIQ om just vad som är viktigt för att bli framgångsrik inom just e-handel och logistik.

Tillsammans kommer dom ge er framgångsreceptet: rätt teknik och rätt team!

Digitalt event för hälsa!

Ta din hälsa till nästa nivå tillsammans med våra grymma coacher från PerformIQ Life!

Framgångsrik offentlig upphandling!

Dags igen för ett fritt webbinar! Den här gången är det vår Bid Manager Anna Lindborg Nilsson som kommer dela med sig av sina tips och tricks för att bli framgångsrik i offentlig upphandling med fokus på bemannings- och rekryteringstjänster. Välkommen den 11/11 kl. 14.00 på Zoom!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor med Leila Söderholm och Ulrika Ahlqvist från PerformIQ Life!

Vår stjärna i Stjärnsäljarpodden!

Vi är väldigt glada att vår Vice VD Sara Strömgren Davidsson gästar Stjärnsäljarpodden! Måste man kunna kallringa för att bli en bra säljare? Hur viktigt är det med säljerfarenhet? Vad kostar egentligen en felrekrytering?
Det och mycket mer får du veta mer om i avsnittet med Sara. Tune in! Finns där poddar finns.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.