Hallå där Adidas!

Hallå där Adidas!

Berätta vad du arbetar med!

– Tillsammans med ett handplockat team som har IT- och säljkunskap utvecklar jag Adidas digitala förändring i arbetet med B2B. Alltså hur vi säljer produkter till våra återförsäljare med hjälp av bland annat en e-handelsplattform och andra digitala verktyg. Mitt team ansvarar för daglig drift av verktygen och bidrar till utveckling genom att komma med idéer på hur vi kan vidare förbättra upplevelsen för våra kunder. Mitt team är nyfiket och vill verkligen leverera, vilket till stor del är anledningen till att Norden anses vara en global förebild inom Adidas i det här området. Det känns extra roligt att de som var bäst lämpade för det här uppdraget alla var tjejer.

Hur känns det att vara nominerad?

– Det är ett erkännande för hela mitt team! Vi har byggt upp det här från grunden. Sedan är jag personligen mycket glad, stolt och tacksam. Jag flyttade från Finland till Sverige för att arbeta på Adidas med försäljning och ledarskap för tre år sedan. I grundskolan läste jag svenska, men har aldrig använt mig av språket i vardagen, så den upplevde jag som bristfällig. Att jag under min tid i Sverige har lärt mig språket flytande gör att den här nomineringen känns som ett jättestort erkännande. Det har inte varit enkelt, men det var möjligt. Efter att jag har lyckats etablera mig i svenskt näringsliv vill jag hjälpa andra som möter liknande utmaningar, bland annat har jag varit mentor för en nyanländ akademiker från Uganda.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

– Mina bästa råd till alla som vill jobba inom sportbranschen är att använda sig av sitt sportintresse. Du behöver inte vara elitidrottare, bara intresserad. Tänk på att branschen har stor nytta av specialistkompetens inom till exempel marknadsföring, försäljning och IT. Glöm inte heller att se möjligheterna utanför Sverige. Det finns massor av intressanta tjänster på globala företag. Min karriär på Adidas började till exempel i England för att därefter ta mig till Sverige. Men mitt absolut bästa tips är att alltid se till att lära sig mer. Det jag lärde mig på högskolan när jag läste till civilekonom är inte särskilt aktuellt i den digitalisering som vi jobbar med idag. Därför är det viktigt att alltid se till att vidareutbilda sig.

Idrottens egenskaper

  • Annika har alltid haft en aktiv livsstil med bland annat dans och golf. Hon tittar gärna på ishockey.
  • – Jag kombinerar mitt stora affärsintresse med sport. Så som att jobba i lag. Jag har en coachande ledarskapsstil och är mycket mån om att skapa balans mellan jobb och fritid. Fritid och idrott är en energikälla.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.