• Översätt
Fyra snabba tips inför sökandet av sommarjobb!

Fyra snabba tips inför sökandet av sommarjobb!

Är sommarjobb viktigt?

– Absolut, det är ett bra sätt att få arbetserfarenhet och ”testa” på olika typer av tjänster. Sedan är det många som behöver en inkomst när studierna har sommarlov.

Var hittar jag sommarjobb?

– Du kan till exempel söka dem i vår platsbank. Där dyker det hela tiden upp nya annonser! Ett tips är att registrera sitt CV på PerformIQs hemsida, då hamnar du i vår kandidatbank och vi kan matcha dig mot de uppdrag som dyker upp.

Vad får jag göra på ett sommarjobb?

– Det är väldigt varierande och beror såklart på tjänsten, visar du framfötterna får du vanligtvis mer ansvar och mer utmanade arbetsuppgifter. Ibland kan det också leda till extrajobb under höst- och vårterminerna. Våra vanligaste sommaruppdrag är inom lager, trädgårdsarbete, administration och reception.

När ska jag söka sommarjobb?

– Det är under våren som du ansöker, det är en svår balans att avgöra hur länge du skall våga vänta på det ”rätta arbetet”. Vissa företag är ute i god tid. Andra har kortare framförhållning och söker sommarjobbare i slutet på april eller i början av maj. Ett tips är att inte vänta för länge, utan ta det säkra före osäkra.