Fyra snabba tips inför sökandet av sommarjobb!

Fyra snabba tips inför sökandet av sommarjobb!

Är sommarjobb viktigt?

– Absolut, det är ett bra sätt att få arbetserfarenhet och ”testa” på olika typer av tjänster. Sedan är det många som behöver en inkomst när studierna har sommarlov.

Var hittar jag sommarjobb?

– Du kan till exempel söka dem i vår platsbank. Där dyker det hela tiden upp nya annonser! Ett tips är att registrera sitt CV på PerformIQs hemsida, då hamnar du i vår kandidatbank och vi kan matcha dig mot de uppdrag som dyker upp.

Vad får jag göra på ett sommarjobb?

– Det är väldigt varierande och beror såklart på tjänsten, visar du framfötterna får du vanligtvis mer ansvar och mer utmanade arbetsuppgifter. Ibland kan det också leda till extrajobb under höst- och vårterminerna. Våra vanligaste sommaruppdrag är inom lager, trädgårdsarbete, administration och reception.

När ska jag söka sommarjobb?

– Det är under våren som du ansöker, det är en svår balans att avgöra hur länge du skall våga vänta på det ”rätta arbetet”. Vissa företag är ute i god tid. Andra har kortare framförhållning och söker sommarjobbare i slutet på april eller i början av maj. Ett tips är att inte vänta för länge, utan ta det säkra före osäkra.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.

Glad sommar önskar PerformIQ och Futebol da Forca

Som årets sommargåva väljer PerformIQ att stötta Futebol dá força, organisationen som stärker tjejers rättigheter och möjligheter - en fotbollsträning i taget!

Kundansvarig – för dig som aldrig säger nej till utmaningar

När Henrik Nordfält sökte tjänsten som kundansvarig på PerformIQ, hade han inte det rätta CV:t. Men fotbollsbakgrunden och hans personlighet innebar att han hade rätt egenskaper.

Konsulthandbok arbetare Göteborg

Välkommen som konsult hos oss på PerformIQ. Vi hoppas att du kommer trivas på ditt uppdrag genom oss och med oss som arbetsgivare. Här kommer information inför din anställning. Vill du komma i kontakt med oss. Tveka inte höra av dig, vi finns här för dig. Ring jouren på: 076 - 610 40 92.

Att jobba inom sportbranschen

Johanna Alba brinner för att berätta sporthistorier och arbetar idag som kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet, en tjänst hon rekryterades till genom PerformIQ. Vi träffade Johanna för att se hur hon trivs på sitt nya jobb och höra hennes bästa tips för de som vill jobba inom sportbranschen.