• Översätt
VästeråsIrstas projekt ”Bollskolor” vinner PerformIQs föreningsstipendium!

VästeråsIrstas projekt ”Bollskolor” vinner PerformIQs föreningsstipendium!

Detta initiativ syftar till att erbjuda fler barn möjligheten att engagera sig i handbollen och främja en aktiv livsstil bland Västerås ungdomar. Genom att sprida vårt utbildningsprogram över hela staden ökar vi tillgängligheten till vår sport och uppmuntrar till fysisk aktivitet och gemenskap bland barn och ungdomar i olika områden.

PerformIQs Björn Svensson fick möjligheten att överlämna stipendiepriset ute på matcharenans golv till föreningssamordnare Angelica.

”Vi är tacksamma för möjligheten att ansöka om ekonomiskt stöd från PerformIQ och ser fram emot att samarbeta för att skapa en aktiv och inkluderande framtid för våra barn och ungdomar” – Angelica Wetterstrand

Mer om VästeråsIrsta:

VästeråsIrsta HF är Västmanlands största handbollsförening som kännetecknas av jämställd idrott, fair play, ordning och reda, lek och allvar. Vi lägger stor vikt vid social sammanhållning och fysisk träning. VI är klubben som genomsyras av VI-andan där hela familjen är engagerad och där alla känner att det innebär något extra att tillhöra VästeråsIrsta. Barn- och ungdomsverksamheten omfattar 260 flickor och 260 pojkar som är uppdelade i 25 träningsgrupper. Sedan 1967 arrangerar vi en av Sveriges största ungdomsturneringar, IrstaBlixten. Under de tre turneringsdagarna möts 400 lag som spelar över 1000 matcher.

Föreningens damlag spelar i Handbollsligan och herrlaget spelar i Allsvenskan.