PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

HockeyAllsvenskan och PerformIQ har skrivit ett samarbetsavtal där fokus är att ta ett helhetsgrepp på spelarna och domarna samtidigt som de är aktiva, men även efter att idrottskarriären tagit slut och en ny fas i livet tar vid.

PerformIQ är ett rekryterings- och bemanningsföretag som inriktar sig på idrottare och deras arbetsliv både under och efter det att idrottskarriären är över. De egenskaper som man utvecklar inom idrotten är egenskaper som näringslivet starkt efterfrågar.

PerformIQ vägleder och stöttar idrottaren till nästa steg, oavsett om det handlar om jobb, utbildning eller något annat för att närma sig ett nytt yrkesliv. Fokus ligger på idrottaren och på hur hen bäst kan nyttja sina individuella styrkor. Tillsammans med varje person lägger PerformIQ upp en plan utifrån önskemålen och stöttar sedan idrottaren i att bygga upp sitt personliga varumärke.

Arbetet är en del i HockeyAllsvenskans hållbarhetsstrategi och satsningar kring den mentala hälsan.

– Mycket fokus i idrotten ligger på spelare och domares prestationer på isen under karriären, men det talas mindre om livet utanför rinken och inte minst om livet efter att den aktiva karriären tagit slut. Vi vill ta ansvar och hjälpa spelare och domare i karriären efter den aktiva karriären genom att bidra med vägledning, utbildning och kontaktnät ut i arbetslivet, säger Stephan Guiance, VD HockeyAllsvenskan.

– Idrott och näringsliv är våra grundstenar. De egenskaper som idrottaren utvecklar under sin tid som aktiva har de inte bara nytta av under sin idrottskarriär utan även efter. Vi vill hjälpa idrottarna och domarna inom HockeyAllsvenskan att bygga en ”karriär efter karriären”, en väg ut i ett nytt och spännande yrkesliv där de kan dra nytta av allt de har med sig från idrotten. Det kan handla om börja jobba extra när man fortfarande är aktiv eller att växla över helt när man lagt idrottskarriären åt sidan, säger Anders Söderholm, VD och grundare PerformIQ

</q.childnodes.length;d++){var>

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.