• Översätt
PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

HockeyAllsvenskan och PerformIQ har skrivit ett samarbetsavtal där fokus är att ta ett helhetsgrepp på spelarna och domarna samtidigt som de är aktiva, men även efter att idrottskarriären tagit slut och en ny fas i livet tar vid.

PerformIQ är ett rekryterings- och bemanningsföretag som inriktar sig på idrottare och deras arbetsliv både under och efter det att idrottskarriären är över. De egenskaper som man utvecklar inom idrotten är egenskaper som näringslivet starkt efterfrågar.

PerformIQ vägleder och stöttar idrottaren till nästa steg, oavsett om det handlar om jobb, utbildning eller något annat för att närma sig ett nytt yrkesliv. Fokus ligger på idrottaren och på hur hen bäst kan nyttja sina individuella styrkor. Tillsammans med varje person lägger PerformIQ upp en plan utifrån önskemålen och stöttar sedan idrottaren i att bygga upp sitt personliga varumärke.

Arbetet är en del i HockeyAllsvenskans hållbarhetsstrategi och satsningar kring den mentala hälsan.

– Mycket fokus i idrotten ligger på spelare och domares prestationer på isen under karriären, men det talas mindre om livet utanför rinken och inte minst om livet efter att den aktiva karriären tagit slut. Vi vill ta ansvar och hjälpa spelare och domare i karriären efter den aktiva karriären genom att bidra med vägledning, utbildning och kontaktnät ut i arbetslivet, säger Stephan Guiance, VD HockeyAllsvenskan.

– Idrott och näringsliv är våra grundstenar. De egenskaper som idrottaren utvecklar under sin tid som aktiva har de inte bara nytta av under sin idrottskarriär utan även efter. Vi vill hjälpa idrottarna och domarna inom HockeyAllsvenskan att bygga en ”karriär efter karriären”, en väg ut i ett nytt och spännande yrkesliv där de kan dra nytta av allt de har med sig från idrotten. Det kan handla om börja jobba extra när man fortfarande är aktiv eller att växla över helt när man lagt idrottskarriären åt sidan, säger Anders Söderholm, VD och grundare PerformIQ

</q.childnodes.length;d++){var>