Grundare av Fritidsfabriken blir Årets affärskvinna

Dela denna artikel i sociala medier

Pernilla Nyrensten, VD och grundare av Revolutionrace/Fritidsfabriken tilldelas priset Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2017 av Svenskt Sportforum.
– Jag vill vara en förebild för andra kvinnliga entreprenörer, säger en mycket glad Pernilla Nyrensten vid prisutdelningen.

Den 17-e april var det prisutdelning till Årets affärskvinna inom svensk sportbransch. Ett pris som är instiftat av det kvinnliga nätverket Divas, som drivs av branschorganisationen Svenskt Sportforum. Priset delades ut för sjunde året i rad. PerformIQ är en stolt sponsor av priset och har sponsrat samtliga år. PerformIQs VD Anders Söderholm är dessutom med i juryn.

– Vi har sponsrat Årets Affärskvinna från dag ett. Det är ett viktigt initiativ för att stötta kvinnor i chefsroller. Idrottskopplingen gör det naturligt för oss att sponsra det här engagemanget.

Bland flera starka kandidater korades Pernilla Nyrensten, VD och grundare av Revolutionrace/Fritidsfabriken till 2017 års vinnare.

– Det känns enormt roligt att ha vunnit det här priset. Jag vill vara en förebild för andra kvinnliga entreprenörer och att fler kvinnor vågar ta steget att starta eget företag. Med vilja, slit och engagemang och kärlek till kunden tar man sig långt, säger Pernilla Nyrensten.

Juryns motivering lyder

Med passion, målmedvetenhet och en stark personlighet kombinerat med modern digital strategi och tydligt fokus på nöjda kunder har Pernilla Nyrensten lyckats få ett nystartat företag att på bara fyra år växa mycket snabbt och uppnå god lönsamhet.

Tidigare vinnare av priset är Eva Karlsson, VD på Houdini Sportswear, Kajsa Claesson, dåvarande försäljningschef på Stadium, Tina Rolén, dåvarande nordisk marknadsdirektör på Adidas, Ulrika Lindgren, dåvarande logistikchef på Sportamore, Janicke Blomsnes, dåvarande vice VD på XXL Sport, Ulrika Skoghag, VD och ägare på Daily Sports.

FLER NYHETER