Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.
Dela denna artikel i sociala medier

Det börjar dra ihop sig för en ny säsong! Du som är elitidrottare eller student vill kanske tjäna extrapengar, få mer erfarenheter och framtida referenser? Då kan ett extrajobb som konsult för PerformIQ vara rätt för dig!

Vilka kan anställas i PerformIQs bemanningspool? 
För att bli en del av vår Idrottspool, krävs det att du idrottar professionellt på minst 50 %. I Idrottspoolen matchar vi idrottare med uppdrag som går att kombinera med deras tränings- och tävlingsscheman. Läs mer om att vara en del av vår Idrottspool här. För att få plats i vår bemanningspool behöver du ha en annan huvudsaklig sysselsättning vilket oftast är studier som ska vara på minst 50 %. Läs mer om att vara konsult här.

Image

"  De egenskaper som våra konsulter tar med sig från idrotten till arbetslivet skapar en härlig energi och sammanhållning.  "

Vad innebär det att vara konsult på PerformIQ?
Våra konsulter är våra lagkamrater. Tillsammans är vi ett lag där alla har en idrotts- eller föreningsbakgrund från olika nivåer. Det kan vara fotbollsträningar i grundskolan eller en elitsatsning i curling. De egenskaper som våra konsulter tar med sig från idrotten till arbetslivet skapar en härlig energi och sammanhållning. Sedan är det såklart en bra chans till att få nya erfarenheter och kontakter för framtiden.

VILL DU SNABBT HA ETT EXTRAJOBB?

Vi ser att trenden på fler arbeten inom lager och logistik ökar. Ett tips för att öka sina möjligheter till arbete är att ta ett truckkort för kategorierna A och B. Truckkort kostar inte mycket och utbildningen tar oftast bara en helg. 

Hur mycket jobb blir det? 
Det beror på konsulternas tillgänglighet, men det brukar landa på två till tre pass i veckan. Det är konsulten som själv bestämmer hur mycket och ofta hen kan arbeta. Idrottare måste ibland åka iväg med extremt kort förvarning på matcher och träningar, då pusslar vi ihop en lösning som fungerar för alla. Sedan är de som är drivna och ambitiösa mer efterfrågade hos våra kunder och kan få möjlighet till fler pass om de vill. Allt beror på vilken inställning och vilka mål du har!

Vad ska man tänka på när man söker jobb som konsult?
Som elitidrottare ska du registrera dig via vår Idrottspool. Vi ringer upp alla idrottare som har en annan huvudsaklig sysselsättning och är registrerade där för att diskutera vilken lösning som passar bäst för dem.
De som vill jobba extra hos oss och till exempel studerar kan söka ett jobb som känns intressant. Om det inte finns några extraarbeten som känns rätt för tillfället, går det jättebra att registrera sig i vår databas. Men då är det bra att kontakta det kontor som ligger närmast den tilltänkta arbetsorten och presentera sig. Bland annat för att det kan finnas andra tjänster, som är på gång och inte ligger ute än.

Läs gärna igenom våra tips för att stärka det personliga brevet med idrott och våra CV-tips!

Caroline Gustafsson

Caroline Gustafsson är konsultchef på PerformIQ Malmö. Carro, som hon kallas till vardags, tar själv med sig lojalitet och ansvar från tiden som lagkapten i division I i fotboll och har också tävlat i trav. När hon anställer konsulter från föreningslivet vet hon att de är vana vid att samarbeta och att arbeta målinriktat. Detta är något som våra kunder värdesätter och som oftast är en av nycklarna till ett lyckat samarbete!

FLER Nyheter
Tips från coachen

Tips, kontakt och spelregler

Nya utmaningar

Har du idrottens egenskaper? Läs mer om hur vi hjälper dig att ta nästa steg i karriären.
Läs mer

Lediga tjänster

I platsbanken finns alla våra tillgängliga jobb samlade på ett ställe. Så du enkelt kan söka.
Läs mer

I behov av personal?

Vill du rekrytera eller bemanna? Läs mer om varför företag använder oss för att stärka sina team.
Läs mer

Taktik och strategi

Längre intervjuer och handfasta tips, oavsett om du söker jobb eller personal.
Läs mer

Sociala medier

Häng med i de senaste nyheterna, tipsen och intervjuerna! Följ oss i sociala medier.

Kontakt

Har du tips, frågor eller andra funderingar? Kontakta oss, så berättar vi mer!
Läs mer