5 snabba med OS-forward Sara Hjalmarsson

Dela denna artikel i sociala medier

Fotograf: Ingrid Walter

Under OS fightas forwarden Sara Hjalmarsson för Damkronorna. När skridskorna är av, arbetar hon i PerformIQs Idrottspool.
 Att jobba i Idrottspoolen är väldigt enkelt som idrottare, säger Sara Hjalmarsson. 

Kom uttagningen till OS som en överraskning?

– Jag hade det väl lite på känn. Att det verkligen blev så kom kanske inte som en överraskning men nära nog. Det känns lite overkligt faktiskt.

Sara säger att USA och Kanada håller en väldigt hög nivå, men förutom dem är hon positiv till Damkronornas chanser.
– Det är så svårt att svara på hur det kommer att gå, vi har ett bra lag och borde ligga bra till. Men vi tar det match för match.

Hur mycket tid lägger du på träning och match?

– Det varierar rätt mycket beroende på om vi har matcher eller inte. Men i genomsnitt blir det 20 timmar i veckan.

“Det finns en stor respekt för idrotten och det är jätteviktigt.”

Hur mycket hinner du jobba?

– När jag har mycket med hockeyn så jobbar jag mindre. När det är färre matcher så jobbar jag mer. Till exempel nu när jag ska till OS, så fyller jag i kalendern att jag är upptagen och inte kan jobba. Det är väldigt smidigt! Det brukar bli någonstans mellan 15–25 timmar i veckan.

Fungerar det att kombinera träning och arbete?

– Det svåra är att få ihop det med mat och vila. Men det beror på vad man har för jobb. För mig fungerar det bra. Jag har jobbat i PerformIQs Idrottspool sedan början av oktober och det fungerar bra i vardagen. Jag får in den vila som jag behöver. Att jobba i Idrottspoolen är väldigt enkelt som idrottare. Det finns en stor respekt för idrotten och det är jätteviktigt.

PerformIQ värderar idrottens egenskaper högt och hur de påverkar människor på ett positivt sätt. Håller du med om det?

– Absolut! Min idrott har gjort mig bra på att vara i lag och samarbeta. Sedan har jag nog alltid varit tävlingsinriktad och det blir ju inte mindre av det med hockeyn.

 

 

ANMÄL DIG TILL IDROTTSPOOLEN

Du lägger upp dina kontaktuppgifter och CV i formuläret nedan så återkommer vi med mer information och hur vi hittar ett passande upplägg för dig. Har du eller din förening frågor gällande Idrottspoolen eller våra föreningssamarbeten? Kontakta oss på forening@performiq.se