HR-GENERALISTEN SOM INTE SLUTADE SPRINGA

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.
Dela denna artikel i sociala medier

Två egenskaper som Stefan tar med sig från löpningen in i arbetet är att arbeta strategiskt och vara målfokuserad, något som kom väl till pass när SWEP rekryterade en HR-generalist med idrottens egenskaper.

Stefan Nilsson beskriver sig som målfokuserad och strategisk i sitt planerande. Två egenskaper som han har utvecklat genom att springa ultramaraton och har stor användning av i sitt arbete. När Stefan såg annonsen för en HR-generalist med mycket frihet under ansvar, kände han att tjänsten passade honom perfekt. Han sökte och fick jobbet via PerformIQ, bemanning och rekrytering med idrottens egenskaper.

På PerformIQ pratar vi mycket om idrottens egenskaper, berätta mer om de egenskaper som du tar med dig från löpningen in i arbetet? 
    – När starten har gått är det ett starkt målfokus som gäller. Jag ska ta mig i mål. Eftersom jag ofta jobbar i projektform så vet jag vikten av att ha tydliga mål och delmål. Det är vanligt att jag hanterar flera olika arbetsuppgifter och projekt samtidigt och behöver då bibehålla fokus på målet och delmålen. Jag tar också med mig strategiskt tänkande in i arbetsdagen. För löpning i allmänhet och långdistanslöpning i synnerhet spelar strategi en större roll än vad de flesta tror. Ett misslyckat lopp beror snarare på en misslyckad strategi än dåligt tränade muskler.

Image

I min arbetsroll behöver jag ha koll på både nuläget och framtiden. Det är här det strategiska tänkandet kommer väl till pass. Sedan har löpningen också gett mig, som säkert många andra sporter också gör, en starkare och tydligare självkännedom och självkänsla.

SWEP
SWEP tror att vår framtid ligger i att vi ger mer energi än vi tar – från vår planet och vårt folk. Därför lägger de sin energi på att leda omvandlingen mot hållbar energianvändning vid värmeöverföring. Under tre decennier har varumärket SWEP varit synonymt med att utmana effektiviteten.

SWEP är en världsledande leverantör av lödda plattvärmeväxlare för HVAC och industriella tillämpningar. Med över 1000 engagerade medarbetare, noggrant utvalda affärspartners, global närvaro med produktion, försäljning och omsorgsfull service, erbjuder de en nivå av expertis och kundintimitet som omdefinierar konkurrenskraften för en mer hållbar framtid. SWEP ingår i mångmiljardkoncernen Dover Corporation och är en diversifierad tillverkare av ett brett sortiment av egna produkter och komponenter för industriell och kommersiell användning.

Hur trivs du i rollen som HR-generalist på SWEP?
    – Jag trivs ofantligt bra här. Jag passar väldigt bra in i organisationen och får göra det som jag tycker är roligt och är bra på. När jag såg annonsen för jobbet kände jag direkt att det var en perfekt matchning. Jag fick en bra kontakt med rekryteringskonsulten. Nu när jag har gått från kandidat till kund har jag ett smidigt samarbete med ansvarig konsultchef. Det är ärligt och med raka rör. Jag uppskattar hur PerformIQ ställer krav på och utmanar mig.

Image

Klicka på loggan för att läsa mer om SWEP! 

" När man springer ultra så kommer man så långt in i skogen och naturen och det är alltid en fantastisk upplevelse "

Berätta om din löpning.
    – Jag har aldrig varit en idrottsmänniska i den bemärkelsen utan golfat, spelat tennis och åkt skateboard för att det var roligt. Löpningen har alltid varit där, men i periferin. Ibland sprang jag en sväng eller genomförde något lopp på en mil eller så. Men så fick jag tanken att jag kanske skulle kunna springa lite längre. Samtidigt som den tanken dök upp anordnade min hemstad Helsingborg sitt första maraton. Det var ett lätt beslut att springa det.

Image

Fotograf: Ellinor Fermfelt / HBGM

Upplevelsen efter målgång var allt annat än behaglig, även om jag hade förberett mig så gjorde hela kroppen ont. Men någon vecka efter loppet när smärtan hade lagt sig, blev jag sugen på att delta i ett till…

Jag fortsatte och det var alltid en sådan enorm känslostorm och stolthet när jag kom i mål även om kroppen sa emot mig. Loppen blev allt längre och 2015 genomförde jag mitt första ultramaraton på 66 km. Efter det så var det kört. När man springer ultra så kommer man så långt in i skogen och naturen och det är alltid en fantastisk upplevelse. Hösten 2015 satte jag målet att få delta i ett prestigefyllt lopp på 100miles i USA, jag är inte där än men jag närmar mig.

FRÅN KANDIDAT TILL KUND
Stefan har gått från kandidat till kund. SWEP har kontor och fabrik i Landskrona och samarbetar med PerformIQ,
    – PerformIQs idrottskoppling ger mig en kvalitetsstämpel på konsulterna. Ungefär på samma sätt som värnplikten fungerade tidigare, säger Stefan Nilsson, HR-generalist SWEP.

FLER Nyheter
Tips från coachen

Tips, kontakt och spelregler

Lediga tjänster

I platsbanken finns alla våra tillgängliga jobb samlade på ett ställe. Så du enkelt kan söka.
Läs mer

Att jobba som konsult

Våra konsulter berättar om sina upplevelser av PerformIQ. Samt lite tips från coachen.
Läs mer

Jobba internt hos oss

Har du vad som krävs? Här berättar vi om hur det är att jobba på företaget som har idrotten i sitt DNA.
Läs mer

Om PerformIQ

Här finns berättelsen om hur allt började, vår värdegrund och vart vi är påväg idag.
Läs mer

I behov av personal?

Vill du rekrytera eller bemanna? Läs mer om varför företag använder oss för att stärka sina team.
Läs mer

Team Aron Assistans

Upptäck vårt assistansbolag som vi äger tillsammans med Aron Anderson och Tomas Fogdö.
Läs mer

Sociala medier

Häng med i de senaste nyheterna, tipsen och intervjuerna! Följ oss i sociala medier.

Kontakt

Har du tips, frågor eller andra funderingar? Kontakta oss, så berättar vi mer!
Läs mer