Hallå där Fjällräven!

Christiane Dolva Törnberg arbetar som Operational Manager och Sustainability Manager på Fjällräven. Hon är nominerad till utmärkelsen Årets affärskvinna inom svensk sportbransch, en utmärkelse som Svenskt sportforum i samarbete med PerformIQ delar ut årligen till kvinnor på toppositioner inom svensk sportbransch.
Dela denna artikel i sociala medier

Berätta vad du arbetar med!

    – Jag arbetar övergripande och strategiskt med hållbart ansvar på alla våra områden och sitter med i ledningsgruppen. Vi kan säga att jag har ett finger i varje syltburk. Det handlar om att hantera allt från operativa frågor kring miljö och hållbarhet till utveckling av våra strategier och långsiktig affärsutveckling. Hållbarhet är lika med långsiktig affärsutveckling. Att få arbeta med detta i en bransch som fokuserar på vistelse ute i naturen känns helt rätt. Under åren har jag funderat mycket på samhällsaspekten, det intryck naturen gör och hur den påverkar vår värdegrund. Ju fler som upptäcker naturen, ju fler kommer att vilja ta tillvara på den. Ökad urbanisering innebär att vi behöver återkoppla med naturen, komma ut ur bruset.

" Ta plats vid bordet. Det är mitt bästa tips "

Hur känns det att vara nominerad?

    – Vilken grej! Jag har följt den här utmärkelsen under flera år! Det är onekligen så att sport och outdoor-branschen traditionellt har varit och fortfarande är rätt mansdominerade. Då blir det lite så att man håller ögonen på de grymma tjejerna i branschen. Nomineringen känns extra rolig då jag när jag började jobba med hållbarhet aldrig trodde att det skulle leda till att vara en kandidat för Årets affärskvinna!

Image

Fotograf Håkan Wike 

IDROTTENS EGENSKAPER; CHRISTIANE

Christiane beskriver sig som en klassisk ut på tur-norrman. Kärleken till naturen har hon tagit med sig till Sverige och familjen. På senare har hon fått upp ögonen för längdskidor, även om Stockholm inte levererar de bästa möjligheterna
- Som barn fastnade jag för utförsåkning, vilket har gett mig skinn på näsan. Jag var tvungen att vara modig och när det var jobbigt fick jag ta i mer. Det har jag tagit med mig in i mitt arbetsliv.

Det är coolt och en stark signal att hållbarhet är tätt knutet till affärsutveckling, sen är det ju superkul på ett personligt plan också att vara nominerad.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?


    – Ta plats vid bordet. Det är mitt bästa tips. Var tydlig med dina åsikter och värderingar, det är bra idéer som leder ett företag framåt, så sätt dig och berätta dina.

FLER Nyheter
Tips från coachen

Tips, kontakt och spelregler

Lediga tjänster

I platsbanken finns alla våra tillgängliga jobb samlade på ett ställe. Så du enkelt kan söka.
Läs mer

Att jobba som konsult

Våra konsulter berättar om sina upplevelser av PerformIQ. Samt lite tips från coachen.
Läs mer

Jobba internt hos oss

Har du vad som krävs? Här berättar vi om hur det är att jobba på företaget som har idrotten i sitt DNA.
Läs mer

Om PerformIQ

Här finns berättelsen om hur allt började, vår värdegrund och vart vi är påväg idag.
Läs mer

I behov av personal?

Vill du rekrytera eller bemanna? Läs mer om varför företag använder oss för att stärka sina team.
Läs mer

Team Aron Assistans

Upptäck vårt assistansbolag som vi äger tillsammans med Aron Anderson och Tomas Fogdö.
Läs mer

Sociala medier

Häng med i de senaste nyheterna, tipsen och intervjuerna! Följ oss i sociala medier.

Kontakt

Har du tips, frågor eller andra funderingar? Kontakta oss, så berättar vi mer!
Läs mer