Hallå där Adidas!

Annika Mustalahti arbetar som Nordic eTailing manager på Adidas och är nominerad till utmärkelsen Årets affärskvinna inom svensk sportbransch, en utmärkelse som Svenskt sportforum i samarbete med PerformIQ delar ut årligen till kvinnor på toppositioner inom svensk sportbransch.
Dela denna artikel i sociala medier

Berätta vad du arbetar med!

    – Tillsammans med ett handplockat team som har IT- och säljkunskap utvecklar jag Adidas digitala förändring i arbetet med B2B. Alltså hur vi säljer produkter till våra återförsäljare med hjälp av bland annat en e-handelsplattform och andra digitala verktyg. Mitt team ansvarar för daglig drift av verktygen och bidrar till utveckling genom att komma med idéer på hur vi kan vidare förbättra upplevelsen för våra kunder. Mitt team är nyfiket och vill verkligen leverera, vilket till stor del är anledningen till att Norden anses vara en global förebild inom Adidas i det här området. Det känns extra roligt att de som var bäst lämpade för det här uppdraget alla var tjejer.

Hur känns det att vara nominerad?

    – Det är ett erkännande för hela mitt team! Vi har byggt upp det här från grunden. Sedan är jag personligen mycket glad, stolt och tacksam. Jag flyttade från Finland till Sverige för att arbeta på Adidas med försäljning och ledarskap för tre år sedan. I grundskolan läste jag svenska, men har aldrig använt mig av språket i vardagen, så den upplevde jag som bristfällig. Att jag under min tid i Sverige har lärt mig språket flytande gör att den här nomineringen känns som ett jättestort erkännande. Det har inte varit enkelt, men det var möjligt. Efter att jag har lyckats etablera mig i svenskt näringsliv vill jag hjälpa andra som möter liknande utmaningar, bland annat har jag varit mentor för en nyanländ akademiker från Uganda.

" Se möjligheterna utanför Sverige. Det finns massor av intressanta tjänster på globala företag "

IDROTTENS EGENSKAPER; ANNIKA

Annika har alltid haft en aktiv livsstil med bland annat dans och golf. Hon tittar gärna på ishockey.
– Jag kombinerar mitt stora affärsintresse med sport. Så som att jobba i lag. Jag har en coachande ledarskapsstil och är mycket mån om att skapa balans mellan jobb och fritid. Fritid och idrott är en energikälla.

Vad har du för tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

    – Mina bästa råd till alla som vill jobba inom sportbranschen är att använda sig av sitt sportintresse. Du behöver inte vara elitidrottare, bara intresserad. Tänk på att branschen har stor nytta av specialistkompetens inom till exempel marknadsföring, försäljning och IT. Glöm inte heller att se möjligheterna utanför Sverige. Det finns massor av intressanta tjänster på globala företag. Min karriär på Adidas började till exempel i England för att därefter ta mig till Sverige. Men mitt absolut bästa tips är att alltid se till att lära sig mer. Det jag lärde mig på högskolan när jag läste till civilekonom är inte särskilt aktuellt i den digitalisering som vi jobbar med idag. Därför är det viktigt att alltid se till att vidareutbilda sig. 

FLER Nyheter
Tips från coachen

Tips, kontakt och spelregler

Lediga tjänster

I platsbanken finns alla våra tillgängliga jobb samlade på ett ställe. Så du enkelt kan söka.
Läs mer

Att jobba som konsult

Våra konsulter berättar om sina upplevelser av PerformIQ. Samt lite tips från coachen.
Läs mer

Jobba internt hos oss

Har du vad som krävs? Här berättar vi om hur det är att jobba på företaget som har idrotten i sitt DNA.
Läs mer

Om PerformIQ

Här finns berättelsen om hur allt började, vår värdegrund och vart vi är påväg idag.
Läs mer

I behov av personal?

Vill du rekrytera eller bemanna? Läs mer om varför företag använder oss för att stärka sina team.
Läs mer

Team Aron Assistans

Upptäck vårt assistansbolag som vi äger tillsammans med Aron Anderson och Tomas Fogdö.
Läs mer

Sociala medier

Häng med i de senaste nyheterna, tipsen och intervjuerna! Följ oss i sociala medier.

Kontakt

Har du tips, frågor eller andra funderingar? Kontakta oss, så berättar vi mer!
Läs mer