Martin Lidberg om livet efter elitidrotten

Martin Lidberg om livet efter elitidrotten

När rampljusen slocknar efter en idrottskarriär kan det uppstå problem. Kanske har personen satsat allt på sin idrott och försakat både utbildning och relevant arbetserfarenhet för att lyckas. Många saknar dessutom ett kontaktnät i arbetslivet. Frågorna brukar vara många, som:

– Vart ska jag vända mig?

– Hur söker jag ett arbete?

– Hur lyfter jag de erfarenheter som idrotten gett mig?

Jag har själv varit där och vet att det kan vara jobbigt under en övergångsperiod. När jag avslutade min idrottskarriär, önskade jag att det fanns ett företag som PerformIQ. Ett företag som tog tillvara på mina egenskaper från idrotten och som fungerade som en hjälpande hand. Som hade kontaktnätet, såg mina styrkor och vägledde mig mot en yrkeskarriär.

Vi på PerformIQ vet att människor som gått idrottens tysta skola har väldigt många starka egenskaper som företag och arbetsgivare efterfrågar. Egenskaper som de själva ofta är omedvetna om. Jag tänker bland annat på målmedvetenhet, fokus, lojalitet och vanan att arbeta tillsammans i med och motgång.

Vi har sett att dessa egenskaper finns hos människor med en idrottsbakgrund, oavsett vilket nivå de har idrottat på. Men elitidrottare kan sakna rätt kontaktnät för att lyfta dessa egenskaper i arbetslivet.

Vår målsättning är att fler arbetsgivare ska efterfråga idrottens egenskaper. Att idrottare ska våga satsa på en idrott utan att behöva famla i mörkret när idrottsskorna står på hyllan och rampljusen slocknar.

Varma idrottshälsningar,
Martin Lidberg

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.

Glad sommar önskar PerformIQ och Futebol da Forca

Som årets sommargåva väljer PerformIQ att stötta Futebol dá força, organisationen som stärker tjejers rättigheter och möjligheter - en fotbollsträning i taget!

Kundansvarig – för dig som aldrig säger nej till utmaningar

När Henrik Nordfält sökte tjänsten som kundansvarig på PerformIQ, hade han inte det rätta CV:t. Men fotbollsbakgrunden och hans personlighet innebar att han hade rätt egenskaper.

Konsulthandbok arbetare Göteborg

Välkommen som konsult hos oss på PerformIQ. Vi hoppas att du kommer trivas på ditt uppdrag genom oss och med oss som arbetsgivare. Här kommer information inför din anställning. Vill du komma i kontakt med oss. Tveka inte höra av dig, vi finns här för dig. Ring jouren på: 076 - 610 40 92.

Att jobba inom sportbranschen

Johanna Alba brinner för att berätta sporthistorier och arbetar idag som kommunikatör på Svenska Volleybollförbundet, en tjänst hon rekryterades till genom PerformIQ. Vi träffade Johanna för att se hur hon trivs på sitt nya jobb och höra hennes bästa tips för de som vill jobba inom sportbranschen.