Martin Lidberg om livet efter elitidrotten

Martin Lidberg om livet efter elitidrotten

När rampljusen slocknar efter en idrottskarriär kan det uppstå problem. Kanske har personen satsat allt på sin idrott och försakat både utbildning och relevant arbetserfarenhet för att lyckas. Många saknar dessutom ett kontaktnät i arbetslivet. Frågorna brukar vara många, som:

– Vart ska jag vända mig?

– Hur söker jag ett arbete?

– Hur lyfter jag de erfarenheter som idrotten gett mig?

Jag har själv varit där och vet att det kan vara jobbigt under en övergångsperiod. När jag avslutade min idrottskarriär, önskade jag att det fanns ett företag som PerformIQ. Ett företag som tog tillvara på mina egenskaper från idrotten och som fungerade som en hjälpande hand. Som hade kontaktnätet, såg mina styrkor och vägledde mig mot en yrkeskarriär.

Vi på PerformIQ vet att människor som gått idrottens tysta skola har väldigt många starka egenskaper som företag och arbetsgivare efterfrågar. Egenskaper som de själva ofta är omedvetna om. Jag tänker bland annat på målmedvetenhet, fokus, lojalitet och vanan att arbeta tillsammans i med och motgång.

Vi har sett att dessa egenskaper finns hos människor med en idrottsbakgrund, oavsett vilket nivå de har idrottat på. Men elitidrottare kan sakna rätt kontaktnät för att lyfta dessa egenskaper i arbetslivet.

Vår målsättning är att fler arbetsgivare ska efterfråga idrottens egenskaper. Att idrottare ska våga satsa på en idrott utan att behöva famla i mörkret när idrottsskorna står på hyllan och rampljusen slocknar.

Varma idrottshälsningar,
Martin Lidberg

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.