• Översätt
Martin Lidberg om livet efter elitidrotten

Martin Lidberg om livet efter elitidrotten

När rampljusen slocknar efter en idrottskarriär kan det uppstå problem. Kanske har personen satsat allt på sin idrott och försakat både utbildning och relevant arbetserfarenhet för att lyckas. Många saknar dessutom ett kontaktnät i arbetslivet. Frågorna brukar vara många, som:

– Vart ska jag vända mig?

– Hur söker jag ett arbete?

– Hur lyfter jag de erfarenheter som idrotten gett mig?

Jag har själv varit där och vet att det kan vara jobbigt under en övergångsperiod. När jag avslutade min idrottskarriär, önskade jag att det fanns ett företag som PerformIQ. Ett företag som tog tillvara på mina egenskaper från idrotten och som fungerade som en hjälpande hand. Som hade kontaktnätet, såg mina styrkor och vägledde mig mot en yrkeskarriär.

Vi på PerformIQ vet att människor som gått idrottens tysta skola har väldigt många starka egenskaper som företag och arbetsgivare efterfrågar. Egenskaper som de själva ofta är omedvetna om. Jag tänker bland annat på målmedvetenhet, fokus, lojalitet och vanan att arbeta tillsammans i med och motgång.

Vi har sett att dessa egenskaper finns hos människor med en idrottsbakgrund, oavsett vilket nivå de har idrottat på. Men elitidrottare kan sakna rätt kontaktnät för att lyfta dessa egenskaper i arbetslivet.

Vår målsättning är att fler arbetsgivare ska efterfråga idrottens egenskaper. Att idrottare ska våga satsa på en idrott utan att behöva famla i mörkret när idrottsskorna står på hyllan och rampljusen slocknar.

Varma idrottshälsningar,
Martin Lidberg

PerformIQ + Generation Pep = Sant

Varje jul väljer vi på PerformIQ att stötta en organisation som jobbar för en bättre verklighet. Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Webinar team och teknik inom e-handel

Team, teknik och framgångsrik e-handel!

Det kanske ni inte har tid att lyssna på såhär en dag innan Black Friday! Men den 10 december kl. 10.00 tycker vi att ni ska lyssna på Håkan Hammar från Zetes och Stefan Halling från PerformIQ om just vad som är viktigt för att bli framgångsrik inom just e-handel och logistik.

Tillsammans kommer dom ge er framgångsreceptet: rätt teknik och rätt team!

Digitalt event för hälsa!

Ta din hälsa till nästa nivå tillsammans med våra grymma coacher från PerformIQ Life!

Framgångsrik offentlig upphandling!

Dags igen för ett fritt webbinar! Den här gången är det vår Bid Manager Anna Lindborg Nilsson som kommer dela med sig av sina tips och tricks för att bli framgångsrik i offentlig upphandling med fokus på bemannings- och rekryteringstjänster. Välkommen den 11/11 kl. 14.00 på Zoom!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor med Leila Söderholm och Ulrika Ahlqvist från PerformIQ Life!

Vår stjärna i Stjärnsäljarpodden!

Vi är väldigt glada att vår Vice VD Sara Strömgren Davidsson gästar Stjärnsäljarpodden! Måste man kunna kallringa för att bli en bra säljare? Hur viktigt är det med säljerfarenhet? Vad kostar egentligen en felrekrytering?
Det och mycket mer får du veta mer om i avsnittet med Sara. Tune in! Finns där poddar finns.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.