• Översätt
Konsulthandbok arbetare Göteborg

Konsulthandbok arbetare Göteborg

PerformIQ är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag. Som konsult hos PerformIQ omfattas du av kollektivavtal, vilket innebär att du kan känna dig trygg med dina anställningsvillkor hos oss. På PerformIQ ser vi oss själva som ett lag där alla medarbetare är lika viktiga och vi behandlar våra konsulter som lagkamrater.

När du blir en del av vårt lag får du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställning. Det är i första hand din konsultchef som du ska kontakta om du har några frågor. Kontaktuppgifter till respektive konsultchef hittar du längst ner på den här sidan. När konsultchefen inte är kontaktbar, till exempel utanför kontorstid, går det bra att ringa till vårt journummer.

Vår kund är i behov av arbetskraft när du är inbokad hos dem, se därför till att i god tid planera din resväg. Händer något på vägen – informera din kontaktperson hos kunden direkt, hör även av dig till oss.

Skulle du av någon anledning få förhinder kontaktar du i första hand din konsultchef och det är utanför kontorstid, vårt journummer. Ett av PerformIQs värdeord är hälsa – vi är måna om att vår personal mår bra. Om det är något som inte känns bra på arbetsplatsen vill vi få veta detta så fort som möjligt för att också kunna agera på situationen.

SMS-utskick och uppdragsbekräftelse

Du som fått en heltidsanställning genom oss kommer att få en uppdragsbekräftelse via mejl som kompletterar ditt anställningsavtal, du måste skicka ett svar på mejlet med ”Jag accepterar villkoren” för att avtalet ska bli giltligt.

Du som jobbar extra hos oss kommer att bli erbjuden arbetspass via telefonsamtal eller sms

SMS-utskick och uppdragsbekräftelse

 • Vid sms-inbjudan ska du alltid svara ja eller nej. Sms-inbjudan går endast att svara på en gång. Även om du skickar flera sms, så kommer enbart det första du skickade att komma fram.
 • Om du blir inbokad på passet får du en sms-bekräftelse för uppdraget. Får du ingen bekräftelse har passet gått till annan konsult.
 • Om du svarat ja och får en sms-bekräftelse har vi ingått ett anställningsavtal och du är bunden att arbeta tiderna du tackat ja till.

Sjukanmälan

För att vara berättigad sjuklön behöver du informera både arbetsplatsen som du ska arbeta på och PerformIQ direkt på morgonen vid din första sjukdag. Därefter ska du meddela PerformIQ vid varje efterföljande sjukdag.

Om du blir sjuk vid flera tillfällen är vår policy att du ska skicka in ett läkarintyg vid den första sjukdagen på din tredje sjukdomspersiod. För att bli beviljad ersättning kräver vi att detta görs på ett korrekt sätt. Vi vill också se ett läkarintyg för att säkerställa att våra konsulter får läkarhjälp vid långvarig sjukdom.

Arbetsmiljö

För oss är det väldigt viktigt att du som konsult på PerformIQ har en trygg och säker arbetsmiljö. Ansvaret kring din arbetsmiljö är delat mellan kundföretaget, PerformIQ och dig själv. Vi har alla ett gemensamt mål att du ska ha en bra arbetsplats. Därför är det viktigt att vi tillsammans har en bra och öppen kommunikation med varandra.

Som ett steg för detta vill vi att du efter några arbetsdagar funderar igenom om du kan svara ja på punkterna nedan. Om du inte känner dig trygg med att svara ja på någon av dem vill vi att du kontaktar din konsultchef på PerformIQ.

Ansvaret kring dessa punkter är delat mellan kundföretaget, PerformIQ och dig själv. Vi har alla ett gemensamt mål att du ska ha en bra arbetsplats. Därför är det viktigt att vi tillsammans har en bra och öppen kommunikation med varandra!

Arbetsmiljö

 • Jag känner mig välkommen till arbetsplatsen.
 • Jag vet vem jag ska vända mig till om det inträffar en olycka.
 • Jag vet var utrymningsvägar och återsamlingsplats finns.
 • Jag vet vem som kan Första hjälpen på arbetsplatsen.
 • Jag har fått en introduktion och genomgång av eventuella risker i arbetet.
 • Jag har blivit försedd med eventuell nödvändig skyddsutrusning.
 • Jag har fått information om rådande rutiner på arbetsplatsen så som rast m.m.
 • Jag har fått information gällande sjukanmälan och tidrapportering från PerformIQ.

Arbetsmiljörisker som kan finnas i en produktionsmiljö

– Truckkörning och trucktrafik
– Fysiskt eller enformigt arbete som belastar kroppen
– Brännskador från maskiner
– Klämrisk från maskiner
– Kemiska ämnen
– Stress

Tips för att undvika risker

– Använd skyddsutrustning tex skyddsskor, varselväst och glasögon.
– Följ regler och markeringar för truckkörning.
– Bara personal med truckkort får köra truck.
– Variera arbetsposition om möjligt.
– Tänk på ett lyfta ergonomiskt och använda eventuella hjälpredskap.
– Följ särskilda rutiner för maskiner på arbetsplatsen.
– Ta del av säkerhetsdatablad för kemikalier innan du använder dem i arbetet.

Tidsattestering och lönespecifikation

För att se din lönespecifikation använder vi appen My-Payslip (finns där appar finns). Din lönespecifikation kommer finnas uppladdad i appen senast den 15:e varje månad. När lönespecifikationen kommer för första gången får du en inbjudan till MyPayslip för att skapa en inloggning med den e-postadress som du är registrerad med hos oss.

Rapportera dina tider löpande varje vecka. Tidrapporteringen ska vara helt klar och godkänd senast den sista varje månad för att säkerställa att du får din lön utbetald nästkommande månad. Har du frågor eller inte får din inloggning att fungera, kontakta din ansvariga konsultchef.

Semester och annan frånvaro

Semester och eventuell ledighet planerar du som konsult tillsammans med kunden. När semestern är beviljad, meddelar du PerformIQ. Om PerformIQ inte meddelas, räknas det som olovlig frånvaro.

Vid semesterdagar räknas det intjänande året from 1 april t.o.m. 31 mars året därpå. Semesteråret är den därpå följande 12-månadsperioden enligt semesterlagen.

Vid semesterersättning betalas den ut vid varje löneutbetalning.