Konsulten som cyklar mot cancer

Konsulten som cyklar mot cancer

Sju dagar och dryga 120 mil. Vyerna, backarna och känslorna kommer att vara välbekanta för Ida Hedlund som gör cykelturen för tredje året i rad.

Det här är så mycket mer än en fritidsaktivitet. Att vara med i projektet Team Rynkeby – God Morgon, är en livsstil, säger Ida.

Efter att ha arbetat i tio år på bank och under flera år känt att något skavde, bestämde sig Ida, utbildad naionalekonom för att byta karriär.

I och med mitt engagemang i Barncancerfonden så föll det på plats. Nu studerar jag till sjuksköterska och som konsult för PerformIQ arbetar jag på Ronald McDonaldhus, det är världens bästa extrajobb, säger Ida.

Team Rynkeby God Morgon

Ida har varit aktiv i Team Rynkeby God Morgon i tre år. Ett engagemang som hon beskriver som en livsstil. Idag består projektet av 2100 motionscyklister och 450 funktionärer fördelade på 54 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. Projektåret löper från augusti till juli och under året ska deltagarna göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Under 2018 donerade Team Rynkeby – God Morgon 34,9 miljoner svenska kronor som oavkortat gick till Barncancerfonden.

Många går med i Team Rynkeby – God Morgon för att de ser den personliga utmaningen i att cykla till Paris. Men när de har varit med i två veckor, förstår de att den främsta uppgiften är att samla in pengar. Att hjälpa barnen så mycket som möjligt.

Även om det största fokuset ligger på insamligen av pengar, läggs ändå mycket tid på träning. Under höst- och vintersäsong består träningen av tre inomhuspass per vecka. När utomhussäsongen sätter igång i mars är målet att ha cyklat minst 250 mil innan det bär av mot Paris den 28-e juni.

Nu är det äntligen dags för avfärd. Det är belöningen för ett års insamlingsslit och det kommer att bli jätteroligt, men också jättejobbigt!

Vad är ditt bästa tips för att klara en sådan här utmaning?

Träning. Du måste träna väldigt mycket och under en längre tid. Kroppen behöver vänjas vid att sitta så mycket på en cykel. Sedan är den absolut största utmaningen det mentala. När det känns tungt, kommer jobbiga tankar. Det är viktigt att vara förberedd på dem och kunna hantera dem.

Vad är det värsta och det bästa med loppet?

Det värsta är de tidiga morgnarna. Kroppen är så stel att det knappt går att komma upp ur sängen. Den första milen på morgonen är också tung. Jag vet att det släpper, men ändå kommer tankarna ”tänk om det inte gör det den här gången? Efter att ha cyklat några mil så har kroppen kommit igång. Allt flyter på och det är som ett sommarkollo fast för vuxna. Vi skrattar, sliter, sjunger och kämpar tillsammans. Det är otroligt intensivt och man träffar många nya människor som blir ens vänner. Det absolut bästa känslan är varje dag när det är fem kilometer kvar, säger Ida.

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor med Leila Söderholm och Ulrika Ahlqvist från PerformIQ Life!

Vår stjärna i Stjärnsäljarpodden!

Vi är väldigt glada att vår Vice VD Sara Strömgren Davidsson gästar Stjärnsäljarpodden! Måste man kunna kallringa för att bli en bra säljare? Hur viktigt är det med säljerfarenhet? Vad kostar egentligen en felrekrytering?
Det och mycket mer får du veta mer om i avsnittet med Sara. Tune in! Finns där poddar finns.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!