• Översätt
KIF Örebro satsning på att förverkliga tjejers fotbollsdrömmar honoreras med PerformIQs föreningsstipendium!

KIF Örebro satsning på att förverkliga tjejers fotbollsdrömmar honoreras med PerformIQs föreningsstipendium!

Motiveringen till grunden att bevilja föreningen stipendiumet är KIF Örebros satsning på att stärka unga tjejer genom kost – och näringslära samt föreläsningar kring prestation och psykisk hälsa.

Genom att erbjuda föreläsningar för tjejer i Örebro län som är mellan 14–18 år, där huvudfokus kommer vara psykisk hälsa och prestation, samt kost – och näringslära, kan vi få fler tjejer att fortsätta spela fotboll och vara mer förberedda när dem tar klivet till en elitverksamhet. Genom ett gott samarbete med klubbarna i länet kring den fysiska och psykiska delen bidrar vi till fortsatt idrottande och viktig utbildning hos tjejer i ung ålder. KIF Örebro strävar efter att Förverkliga tjejers fotbollsdrömmar.

Björn Svensson från PerformIQ delar ut priset inne på Behrn arena till klubbkoordinator Anton Olsson.

Vårt samarbete stärks genom föreningsstipendiet och vi ser fram emot att tillsammans med PerformIQ förverkliga tjejers fotbollsdrömmar” – Anton Olsson

Mer om KIF Örebro:

KIF Örebro DFF (bildades 1980, tidigare Karlslunds IF som bildades redan 1920) är en flick- och damfotbollsförening med damallsvenskt A-lag, F19- och F17-lag samt flera ungdomslag. Klubben jobbar för att vara en utvecklingsklubb som förverkligar tjejers fotbollsdrömmar, genom att ge tjejer förutsättningar att spela och utvecklas inom fotbollen från barnsben till elitnivå.