• Översätt
HR-generalisten som inte slutade springa

HR-generalisten som inte slutade springa

Två egenskaper som Stefan tar med sig från löpningen in i arbetet är att arbeta strategiskt och vara målfokuserad, något som kom väl till pass när SWEP rekryterade en HR-generalist med idrottens egenskaper.

Stefan Nilsson beskriver sig som målfokuserad och strategisk i sitt planerande. Två egenskaper som han har utvecklat genom att springa ultramaraton och har stor användning av i sitt arbete. När Stefan såg annonsen för en HR-generalist med mycket frihet under ansvar, kände han att tjänsten passade honom perfekt. Han sökte och fick jobbet via PerformIQ, bemanning och rekrytering med idrottens egenskaper.

På PerformIQ pratar vi mycket om idrottens egenskaper, berätta mer om de egenskaper som du tar med dig från löpningen in i arbetet?

När starten har gått är det ett starkt målfokus som gäller. Jag ska ta mig i mål. Eftersom jag ofta jobbar i projektform så vet jag vikten av att ha tydliga mål och delmål. Det är vanligt att jag hanterar flera olika arbetsuppgifter och projekt samtidigt och behöver då bibehålla fokus på målet och delmålen. Jag tar också med mig strategiskt tänkande in i arbetsdagen. För löpning i allmänhet och långdistanslöpning i synnerhet spelar strategi en större roll än vad de flesta tror. Ett misslyckat lopp beror snarare på en misslyckad strategi än dåligt tränade muskler.

I min arbetsroll behöver jag ha koll på både nuläget och framtiden. Det är här det strategiska tänkandet kommer väl till pass. Sedan har löpningen också gett mig, som säkert många andra sporter också gör, en starkare och tydligare självkännedom och självkänsla.

Hur trivs du i rollen som HR-generalist på SWEP?

Jag trivs ofantligt bra här. Jag passar väldigt bra in i organisationen och får göra det som jag tycker är roligt och är bra på. När jag såg annonsen för jobbet kände jag direkt att det var en perfekt matchning. Jag fick en bra kontakt med rekryteringskonsulten. Nu när jag har gått från kandidat till kund har jag ett smidigt samarbete med ansvarig konsultchef. Det är ärligt och med raka rör. Jag uppskattar hur PerformIQ ställer krav på och utmanar mig.

Berätta om din löpning

Jag har aldrig varit en idrottsmänniska i den bemärkelsen utan golfat, spelat tennis och åkt skateboard för att det var roligt. Löpningen har alltid varit där, men i periferin. Ibland sprang jag en sväng eller genomförde något lopp på en mil eller så. Men så fick jag tanken att jag kanske skulle kunna springa lite längre. Samtidigt som den tanken dök upp anordnade min hemstad Helsingborg sitt första maraton. Det var ett lätt beslut att springa det.

Upplevelsen efter målgång var allt annat än behaglig, även om jag hade förberett mig så gjorde hela kroppen ont. Men någon vecka efter loppet när smärtan hade lagt sig, blev jag sugen på att delta i ett till.

Jag fortsatte och det var alltid en sådan enorm känslostorm och stolthet när jag kom i mål även om kroppen sa emot mig. Loppen blev allt längre och 2015 genomförde jag mitt första ultramaraton på 66 km. Efter det så var det kört. När man springer ultra så kommer man så långt in i skogen och naturen och det är alltid en fantastisk upplevelse. Hösten 2015 satte jag målet att få delta i ett prestigefyllt lopp på 100miles i USA, jag är inte där än men jag närmar mig.

Från kandidat till kund

  • Stefan har gått från kandidat till kund. SWEP har kontor och fabrik i Landskrona och samarbetar med PerformIQ
  • PerformIQs idrottskoppling ger mig en kvalitetsstämpel på konsulterna. Ungefär på samma sätt som värnplikten fungerade tidigare, säger Stefan Nilsson, HR-generalist SWEP.

PerformIQ + Generation Pep = Sant

Varje jul väljer vi på PerformIQ att stötta en organisation som jobbar för en bättre verklighet. Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Webinar team och teknik inom e-handel

Team, teknik och framgångsrik e-handel!

Det kanske ni inte har tid att lyssna på såhär en dag innan Black Friday! Men den 10 december kl. 10.00 tycker vi att ni ska lyssna på Håkan Hammar från Zetes och Stefan Halling från PerformIQ om just vad som är viktigt för att bli framgångsrik inom just e-handel och logistik.

Tillsammans kommer dom ge er framgångsreceptet: rätt teknik och rätt team!

Digitalt event för hälsa!

Ta din hälsa till nästa nivå tillsammans med våra grymma coacher från PerformIQ Life!

Framgångsrik offentlig upphandling!

Dags igen för ett fritt webbinar! Den här gången är det vår Bid Manager Anna Lindborg Nilsson som kommer dela med sig av sina tips och tricks för att bli framgångsrik i offentlig upphandling med fokus på bemannings- och rekryteringstjänster. Välkommen den 11/11 kl. 14.00 på Zoom!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor med Leila Söderholm och Ulrika Ahlqvist från PerformIQ Life!

Vår stjärna i Stjärnsäljarpodden!

Vi är väldigt glada att vår Vice VD Sara Strömgren Davidsson gästar Stjärnsäljarpodden! Måste man kunna kallringa för att bli en bra säljare? Hur viktigt är det med säljerfarenhet? Vad kostar egentligen en felrekrytering?
Det och mycket mer får du veta mer om i avsnittet med Sara. Tune in! Finns där poddar finns.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.