• Översätt
Hallå där Isbjörn of Sweden

Hallå där Isbjörn of Sweden

Hur kom idén till Isbjörn of Sweden?

– Vi träffades i en mammagrupp 2001 där vi snabbt började prata om hur svårt det var att hitta barnkläder i varma och hållbara material. Jag visade kläder som jag sytt till mitt barn och Camilla som är designer och damskräddare blev nyfiken. 2004, i samma veva som vi båda fick barn nummer två, visade vi upp vår kollektion för Naturkompaniet. De blev överförtjusta och la en stor order, säger Maria Frykman Forsberg, CEO Isbjörn of Sweden.

Camilla Schmidt ler och fyller i.

– Vi hade inga leverantörer, ingen fabrik, ingenting. Det var bara två småbarnsföräldrar med en idé. Vi köpte några rullar fleecetyg och en begagnad industrisymaskin. Vi klippte, sydde, vek och packade konstant den sommaren. Men ordern blev levererad i tid, säger Camilla Schmidt, COO Isbjörn of Sweden.

Företaget växte sig allt större

Företaget växte sig allt större och 2005 kunde de säga upp sig från sina ordinarie jobb.

– Det känns så stort att vi idag har ett företag som skapar arbetstillfällen. Vi har skapat en schysst företagskultur där vi jobbar för det vi tror på. Numera pratar alla om att använda återvunna material i kläder, för oss har det varit prioriterat från dag ett, säger Maria Frykman Forsberg.

Idrottens egenskaper Camilla

  • I sin ungdom tränade Camilla gymnastik och tävlade i hoppning med sin häst. Numera blir det mycket skidor, gym och att var ute i naturen med familjen.
  • – Jag har tagit med mig envishet och ansvar från min tid i stallet. Det ligger mycket i att många hästtjejer blir chefer när de blir äldre.

Vad är era tips till andra kvinnor som vill jobba inom sportbranschen?

– Våga tro på din idé och ta plats. Bli inte rädd för att det är ett mansdominerat fält. Genom att vara lyhörd, gå på magkänslan och var kreativ så kommer du att gå långt. Vi visste inte vad vi gav oss in på och det innebar att vi kunde göra det på vårt sätt.

Idrottens egenskaper Maria

  • Maria älskar löpning och sprungit tre maraton. På senare tid har hon även fått upp ögonen för yoga.
  • – Jag har en riktig outdoor-familj. Mina tre barn har tävlat alpint och ända sedan de var riktigt små har vi varit en aktiv familj som vandrat, klättrat, cyklat och tältat tillsammans. Både jag och Camilla har starka pannben. Är något jobbigt, kavlar vi upp armarna och tar i mer.