Robert Kronberg

Robert Kronberg fd. häcklöpare med bl.a OS- och VM-finaler, EM-brons samt svenskt och nordiskt rekord på meritlistan. Idag jobbar han med träning, hälsa och friskvård i sitt företag kronBee. Robert är utbildad inom beteendevetenskap, specifik rörelseanalys och träning vid smärta.

Är du intresserad av att anlita Robert till ditt företag eller idrottsförening så har du lite info om hans tjänster.

Kontakt: robban@kronbee.com
Hemsida: www.kronbee.com

Listpriser (exkl. moms):
– Föreläsning 20.000:-
– Workshop (enskild) 15.000:-

 

FÖRELÄSNINGAR

Din hållbara kropp

I denna interaktiva föreläsning går Robert igenom vad det innebär att ha kroppslig balans. Oavsett om du tränar mycket, aldrig har tränat i hela ditt liv eller har ett funktionshinder så kommer du få ut lika mycket av denna föreläsning. Du kommer få nya insikter om hur just din kropp fungera och varför den agerar som den gör i olika delar av ditt liv.
Robert lär dig mer om kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål. Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv. Vi genomför en scanning på scen där en person i publiken blir testad gällande sina kroppsliga obalanser och du får ta del av de övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans.
Robert går igenom vad som får ditt liv att bli hållbart, leda mot en hälsosammare livsstil utan onödiga skador samt vad som gör din träning effektiv och utvecklande för både kropp och knopp.

 

Föreläsning ”Vägen till ett hälsosammare liv”

Här tar Robert, som en del av grunden i kronBee konceptet och som en naturlig del i kommande kronBee friskvårdsportal, upp och diskuterar den väg vi ser och förespråkar för att uppnå balans i livet. (Några områden är träning, kost, vila, självkänsla och
stress). Föreläsningen är interaktiv, förespråkar närvaro och väcker tankar samt leder mot utveckling. Den tar i många steg avstamp ur Roberts egna karriär med en del anekdoter som lyfter mungipor.

 

Föreläsning ”Tio nycklar till framgång”

Robert ger 10 Nycklar till framgång genom ledorden motivation, drivkraft, kommunikation och personlig utveckling. Denna föreläsning är en av våra mest populära och är användbar i alla steg i livet, såväl inom arbetet som privat och mot din egna träning oavsett vilka dina mål är. Vilken nyckel behöver du för att lyckas?

 

Föreläsning ”Målfokus”

En teoretisk genomgång där Robert successivt nystar upp komplexiteten kring att sätta upp konkreta, tydliga och genomförbara mål, som håller i alla lägen. Robert visar på tydliga exempel från sin egen karriär och hur han jobbade för att nå sitt mål med att gå från Svensk elit till elitidrottare på världsnivå. De tips och verktyg som föreläsningen ger är praktiskt applicerbart i yrket, privatlivet och träningen. Här avslutar Robert med att visa sitt uppnådda mål genom OS-finalen 2000.

 

WORKSHOPS

 

Workshop ”Skapa kroppslig balans, steg 1”

Robert går här igenom kompensationer, svaga länkar, rörelseanalys samt träning mot långsiktiga mål. Här går vi igenom funktionen och värdet av buktryck och atletisk hållning i alla delar av ditt liv. Du får ta del av de övningarna som din kropp verkligen behöver för att skapa balans och undvika smärta samt onödiga spänningar. Kursen innehåller en bra blandning av teori och praktik med fokus på vad det egentligen innebär att träna smart. Vad som får din träning att bli hållbar, leda mot ett hälsosamt liv utan onödiga skador samt gör träningen och vardagen effektiv, givande och utvecklande.

 

Workshop ”Skapa kroppslig balans, steg 2”

I denna workshop tar vi den smarta träningen ett steg längre…eller snarare, ett steg DJUPARE. I syfte att hitta balans och stabilitet, får deltagarna genom core-stabiliserande övningar, uppleva hur de via andning och ”rätt” fysisk aktivering hittar en bättre kroppskontroll, får en bättre hållning och ännu bättre effekt av sin träning. Denna workshop är en naturlig uppföljning av ”skapa kroppslig balans steg 1” som ger deltagarna en djupare förståelse för kroppslig balans och långsiktig, kvalitativ träning.

 

Workshop ”Skapa kroppslig balans, steg 3”

I denna workshop utmanar vi oss själva ännu mer. VI bygger vidare på det vi har lärt oss i de två första stegen och jobbar här utifrån ett 3 dimensionellt perspektiv, där du utmanas genom att jobba med din position i olika riktningar. Vi bygger här på ytterligare ett steg i vårt mål att skapa kroppslig balans, där du får ännu mer insikt och självmedvetenhet om din kroppsliga situation och ytterligare ett verktyg på din väg mot en hållbar kropp.

 

Workshop ”Skapa kroppslig balans, steg 4”

Här befäster vi den kunskap och de insikter du har förskaffat dig i de tidigare stegen. Målet är att inspirera och uppmuntra till att använda den breda övningsbank och de tekniker vi har gått igenom i denna workshopserie, på ett enkelt, effektivt, motiverande, roligt samt givande sätt i vardagen. Robert går här igenom ett programexempel där vi kombinerar övningar från de olika stegen och visar dig ännu en vinkling av hur du kan träna allsidigt och smart mot målet att få en hållbar kropp.

 

Workshop kronBee Femkampen

En klassisk 5-kamp i friidrottsgrenar (t.ex höjdhopp, 60 meter, längd, kula och 800 meter). Här presenterar Robert varje gren, ger tips och råd samt någon lättsam anekdot från sin tid som aktiv. Vi har även en poängkalkylator, där man kan jämföra sig med faktiska rekord som tex damernas världsrekord eller Karolina Klüfts olika grenrekord.

 

kronBee KÄNGkampen

Här får du en bra mix av träning, tävling och lek där svett möter glädje. Deltagarna får uppleva ett träningspass inspirerat av det militära med inslag av kronBee ́s övningsbank för långsiktiga resultat. Deltagarna delas in i grupper som kommer träna och leka tillsammans men tävla emot varann. Robert kommer här mixa träning enligt kronBee konceptet med träningstips och smarta verktyg för hållbar långsiktig träning för att ge deltagarna ett värde mer än glädjen och träningen på plats. I sann militärisk anda och med lite extra auktoritär pondus, men ständigt med leendet i behåll, kommer Robert att leda trupperna mot framgång i ett ganska utmanande pass.

 

Workshop – ”kronBee Kropp och Knopp”

Här visar Robert på den väl avvägda blandningen av Kropp och Knopp som behövs för att nå den bästa effekten och prestationsnivån i livets alla delar, från arbete till privatliv. Deltagarna får genom grundläggande enkla övningar lära sig mentala verktyg för att prestera bättre i vardagen både fysiskt och mentalt där. Genom denna workshop får du en idé om hur du kan effektivisera din egen hjärnverksamhet. En mindre fysisk men ändå krävande workshop där deltagarna tränar upp sitt målfokus med direkt effekt på vardag och arbetsliv. Mycket skratt och insikter utlovas.

Boka Robert Kronberg för:

  • Föreläsning
  • Workshop

Vill du boka Robert Kronberg eller disktuera ett eventuellt upplägg?

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi så fort vi bara kan.