Blommor, samtal och lunch – PerformIQ håller kontakten

Blommor, samtal och lunch – PerformIQ håller kontakten

Nervös, spänd, taggad, orolig. Första dagen på ett nytt jobb innebär ofta blandade känslor. För de som har fått jobb genom PerformIQ, blir dagen förhoppningsvis extra positiv med blombud. Därefter följer rekryteringskonsulten upp med telefonsamtal och sms. Efter några månader, när den nyanställde är varm i kläderna, bjuder rekryteringskonsulten på lunch.

– Det är jättebra att den här kontakten finns. Och första dagen, när blommorna kom… det var häftigt, säger Christoffer Svahn.

Alva Grell rekryteringskonsult på PerformIQs kontor i Göteborg, ser många fördelar med att hålla kontakten med sina rekryteringar.

– Kontakt och uppföljningsluncher ger mig möjlighet att se hur kandidaten trivs på sin arbetsplats och om jag gjorde rätt i min rekrytering. Sedan stärker kandidaterna vårt kontaktnät, bra folk tipsar om bra folk, säger Alva Grell.

Christoffer Svahn stortrivs på sitt nya jobb och har inte behövt någon stöttning av Alva, men uppskattar ändå möjligheten.

– Om något skulle ha gått fel, hade jag kunnat ringa Alva och det känns väldigt skönt att veta, säger Christoffer Svahn.

Det nya jobbet är Christoffers första inom sälj. Genom sin idrottsbakgrund, är han van att utmana sig själv och att ge allt för att lyckas.

– Jag skulle egentligen återuppta mina ekonomistudier, men såg annonsen och kände att det här måste jag söka. Jag vet att om jag vill ha resultat, så behöver jag göra en insats. När jag spelade fotboll under mina studier i USA, fick jag verkligen kämpa för att komma med i A-laget. Men jag lyckades. På samma sätt utmanas jag i mitt nya jobb.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.