Att jobba inom sportbranschen

Att jobba inom sportbranschen

Hur är det att ha ditt jobb?

Väldigt roligt och utmanade! Jag hade ingen kunskap om volleyboll sedan tidigare, så det är en helt ny värld med en ny kultur. Det är mycket nytt att lära och det är en stor del av varför det här är så roligt. Första arbetsveckan innehöll några av årets viktigaste event och jag kastade mig in i det!

Roligaste arbetsuppgiften?

Matcherna. Spelarna på plan får verkligen utlopp för hela sitt känsloregister under en match och även på läktaren blir det många känslor. Jag är en riktig tävlingsmänniska men kunde själv aldrig satsa på grund av en knäskada. Senare upptäckte jag att det går att jobba med sporten från sidan och på så vis ändå vara en del av gemenskapen, glädjen och att få utlopp för tävlingsmänniskan i en.

Vilka egenskaper tar du med dig från idrotten in i näringslivet?

Gemenskap. Att jobba för laget och dela glädjen. Det handlar om att verkligen älska idrotten. När jag var tolv år skadade jag knäet, men fortsatte med fotbollen upp till 20-årsåldern. Det gjorde mig otroligt målmedveten och självgående. Jag var med på alla träningar och gjorde min sjukgymnastik för att kroppen skulle hålla medan de andra gjorde de roliga övningarna. Jag ville så innerligt komma tillbaka.

Johannas tre tips till dig som vill jobba inom sportbranschen

1. Var envis och stå på dig

Jag hade en praktiktermin på min utbildning Medie- och kommunikationsvetenskap och ville verkligen göra den på MoDo Hockey. De svarade inte på min ansökan, men jag hörde av mig igen och igen och igen. Min handledare berättade senare att de hade fått väldigt många ansökningar, men i och med att jag inte slutade höra av mig, tog jag mig igenom bruset och det blev tydligt att jag verkligen ville praktisera där.

2. Testa en annan väg

För mig som kommer från en hockeyfamilj var ett jobb inom hockeyn en självklarhet. Men jag är otroligt glad att jag testade på en, för mig, ny sport med volleybollen. Oavsett idrott, finns det många gemensamma nämnare när du jobbar inom sportbranschen och mitt nuvarande jobb ger mig otroligt mycket erfarenhet som är guld värd. Att börja jobba på Volleybollförbundet har gett mig ett nyfunnet intresse och verkligen utmanat mig.

3. Sök dig till mindre förbund och klubbar

Det kan kännas naturligt att söka till de stora och välkända förbunden och klubbarna. Jag gick själv från ett väldigt stort företag till Volleybollförbundet. Att vara på ett mindre förbund med begränsade resurser har verkligen utvecklat min kreativitet och effektivitet.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.

PerformIQ satsar tillsammans med Hockeyallsvenskan!

PerformIQ och Hockeyallsvenskan gör en satsning med fokus på att hjälpa spelare och domare både i karriären och i arbetslivet efter att den aktiva karriären tagit slut.

Missade du förra veckans webinar om hur man bygger framgångsrika team?

Hade du inte möjlighet att delta förra veckan men vill lära dig mer om hur man bygger framgångsrika team? Nu har du möjlighet att titta på det inspelade webinaret.

Så bygger du starka team!

Vad är det som gör att en del arbetsgrupper fungerar bättre än andra? Hur skapar man en konstellation människor som hanterar en föränderlig omvärld och samtidigt når sina mål?

PerformIQ vässar sin konkurrenskraft med molnbaserade system från Zerolime

PerformIQ och Zerolime har tecknat avtal om införande av Zerolimes molnbaserade system Recruit och eBemanning, två separata men tätt integrerade och moderna rekryterings- och bemanningssystem.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.