• Översätt
Att jobba inom sportbranschen

Att jobba inom sportbranschen

Hur är det att ha ditt jobb?

Väldigt roligt och utmanade! Jag hade ingen kunskap om volleyboll sedan tidigare, så det är en helt ny värld med en ny kultur. Det är mycket nytt att lära och det är en stor del av varför det här är så roligt. Första arbetsveckan innehöll några av årets viktigaste event och jag kastade mig in i det!

Roligaste arbetsuppgiften?

Matcherna. Spelarna på plan får verkligen utlopp för hela sitt känsloregister under en match och även på läktaren blir det många känslor. Jag är en riktig tävlingsmänniska men kunde själv aldrig satsa på grund av en knäskada. Senare upptäckte jag att det går att jobba med sporten från sidan och på så vis ändå vara en del av gemenskapen, glädjen och att få utlopp för tävlingsmänniskan i en.

Vilka egenskaper tar du med dig från idrotten in i näringslivet?

Gemenskap. Att jobba för laget och dela glädjen. Det handlar om att verkligen älska idrotten. När jag var tolv år skadade jag knäet, men fortsatte med fotbollen upp till 20-årsåldern. Det gjorde mig otroligt målmedveten och självgående. Jag var med på alla träningar och gjorde min sjukgymnastik för att kroppen skulle hålla medan de andra gjorde de roliga övningarna. Jag ville så innerligt komma tillbaka.

Johannas tre tips till dig som vill jobba inom sportbranschen

1. Var envis och stå på dig

Jag hade en praktiktermin på min utbildning Medie- och kommunikationsvetenskap och ville verkligen göra den på MoDo Hockey. De svarade inte på min ansökan, men jag hörde av mig igen och igen och igen. Min handledare berättade senare att de hade fått väldigt många ansökningar, men i och med att jag inte slutade höra av mig, tog jag mig igenom bruset och det blev tydligt att jag verkligen ville praktisera där.

2. Testa en annan väg

För mig som kommer från en hockeyfamilj var ett jobb inom hockeyn en självklarhet. Men jag är otroligt glad att jag testade på en, för mig, ny sport med volleybollen. Oavsett idrott, finns det många gemensamma nämnare när du jobbar inom sportbranschen och mitt nuvarande jobb ger mig otroligt mycket erfarenhet som är guld värd. Att börja jobba på Volleybollförbundet har gett mig ett nyfunnet intresse och verkligen utmanat mig.

3. Sök dig till mindre förbund och klubbar

Det kan kännas naturligt att söka till de stora och välkända förbunden och klubbarna. Jag gick själv från ett väldigt stort företag till Volleybollförbundet. Att vara på ett mindre förbund med begränsade resurser har verkligen utvecklat min kreativitet och effektivitet.

PerformIQ + Generation Pep = Sant

Varje jul väljer vi på PerformIQ att stötta en organisation som jobbar för en bättre verklighet. Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Webinar team och teknik inom e-handel

Team, teknik och framgångsrik e-handel!

Det kanske ni inte har tid att lyssna på såhär en dag innan Black Friday! Men den 10 december kl. 10.00 tycker vi att ni ska lyssna på Håkan Hammar från Zetes och Stefan Halling från PerformIQ om just vad som är viktigt för att bli framgångsrik inom just e-handel och logistik.

Tillsammans kommer dom ge er framgångsreceptet: rätt teknik och rätt team!

Digitalt event för hälsa!

Ta din hälsa till nästa nivå tillsammans med våra grymma coacher från PerformIQ Life!

Framgångsrik offentlig upphandling!

Dags igen för ett fritt webbinar! Den här gången är det vår Bid Manager Anna Lindborg Nilsson som kommer dela med sig av sina tips och tricks för att bli framgångsrik i offentlig upphandling med fokus på bemannings- och rekryteringstjänster. Välkommen den 11/11 kl. 14.00 på Zoom!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor!

Fritt webbinar om hälsa som framgångsfaktor med Leila Söderholm och Ulrika Ahlqvist från PerformIQ Life!

Vår stjärna i Stjärnsäljarpodden!

Vi är väldigt glada att vår Vice VD Sara Strömgren Davidsson gästar Stjärnsäljarpodden! Måste man kunna kallringa för att bli en bra säljare? Hur viktigt är det med säljerfarenhet? Vad kostar egentligen en felrekrytering?
Det och mycket mer får du veta mer om i avsnittet med Sara. Tune in! Finns där poddar finns.

Webinar PerformIQ Life- Hälosamma företag

Hur får man ett hälsosamt företag och vilka vanor är avgörande för att era medarbetare ska må bra? Svaren kommer vi PerformIQ Life försöka besvara på vårt webinar den 28/9 kl. 14.30.

Hur bygger man framgångsrika säljorganisationer?

Den 24/9 kl. 14.00 arrangerar vi ett webinar där vi ger insikter på hur man bygger vinnande säljorganisationer. Medverkar gör Creditsafes Sales Director Andreas Hagman och PerformIQs Head of Sales and Markering Stefan Halling.