Att jobba inom sportbranschen

Att jobba inom sportbranschen

Hur är det att ha ditt jobb?

Väldigt roligt och utmanade! Jag hade ingen kunskap om volleyboll sedan tidigare, så det är en helt ny värld med en ny kultur. Det är mycket nytt att lära och det är en stor del av varför det här är så roligt. Första arbetsveckan innehöll några av årets viktigaste event och jag kastade mig in i det!

Roligaste arbetsuppgiften?

Matcherna. Spelarna på plan får verkligen utlopp för hela sitt känsloregister under en match och även på läktaren blir det många känslor. Jag är en riktig tävlingsmänniska men kunde själv aldrig satsa på grund av en knäskada. Senare upptäckte jag att det går att jobba med sporten från sidan och på så vis ändå vara en del av gemenskapen, glädjen och att få utlopp för tävlingsmänniskan i en.

Vilka egenskaper tar du med dig från idrotten in i näringslivet?

Gemenskap. Att jobba för laget och dela glädjen. Det handlar om att verkligen älska idrotten. När jag var tolv år skadade jag knäet, men fortsatte med fotbollen upp till 20-årsåldern. Det gjorde mig otroligt målmedveten och självgående. Jag var med på alla träningar och gjorde min sjukgymnastik för att kroppen skulle hålla medan de andra gjorde de roliga övningarna. Jag ville så innerligt komma tillbaka.

Johannas tre tips till dig som vill jobba inom sportbranschen

1. Var envis och stå på dig

Jag hade en praktiktermin på min utbildning Medie- och kommunikationsvetenskap och ville verkligen göra den på MoDo Hockey. De svarade inte på min ansökan, men jag hörde av mig igen och igen och igen. Min handledare berättade senare att de hade fått väldigt många ansökningar, men i och med att jag inte slutade höra av mig, tog jag mig igenom bruset och det blev tydligt att jag verkligen ville praktisera där.

2. Testa en annan väg

För mig som kommer från en hockeyfamilj var ett jobb inom hockeyn en självklarhet. Men jag är otroligt glad att jag testade på en, för mig, ny sport med volleybollen. Oavsett idrott, finns det många gemensamma nämnare när du jobbar inom sportbranschen och mitt nuvarande jobb ger mig otroligt mycket erfarenhet som är guld värd. Att börja jobba på Volleybollförbundet har gett mig ett nyfunnet intresse och verkligen utmanat mig.

3. Sök dig till mindre förbund och klubbar

Det kan kännas naturligt att söka till de stora och välkända förbunden och klubbarna. Jag gick själv från ett väldigt stort företag till Volleybollförbundet. Att vara på ett mindre förbund med begränsade resurser har verkligen utvecklat min kreativitet och effektivitet.

PerformIQ och Nynäshamn IF Hockey Club

Tillsammans med Nynäshamn IF Hockey Club stöttar vi idrottare och stärker föreningslivet med kickback!

Student eller idrottare? Därför ska du söka extrajobb!

Funderar du på att jobba vid sidan av elitidrottssatsning eller studier? Då kan det vara aktuellt att bli konsult hos PerformIQ! Vår konsultchef Caroline Gustafsson delar med sig av sina bästa tips.

Konsulten som cyklar mot cancer

Tillsammans med 2100 motionärer ska PerformIQs konsult och sjuksköterskestudenten Ida Hedlund cykla de dryga 120 milen till Paris. Vi kollade läget innan Team Rynkeby - God Morgon rullar iväg på sin långa resa.

HR-generalisten som inte slutade springa

När HR-generalisten Stefan Nilsson började springa, fann han det svårt att sluta och intresset för vardagslöpning växte till en passion för ultramaraton.

Glad sommar önskar PerformIQ och Futebol da Forca

Som årets sommargåva väljer PerformIQ att stötta Futebol dá força, organisationen som stärker tjejers rättigheter och möjligheter - en fotbollsträning i taget!

Kundansvarig – för dig som aldrig säger nej till utmaningar

När Henrik Nordfält sökte tjänsten som kundansvarig på PerformIQ, hade han inte det rätta CV:t. Men fotbollsbakgrunden och hans personlighet innebar att han hade rätt egenskaper.

Konsulthandbok arbetare Göteborg

Välkommen som konsult hos oss på PerformIQ. Vi hoppas att du kommer trivas på ditt uppdrag genom oss och med oss som arbetsgivare. Här kommer information inför din anställning. Vill du komma i kontakt med oss. Tveka inte höra av dig, vi finns här för dig. Ring jouren på: 076 - 610 40 92.

PerformIQ ska säkra karriären åt olympier

Sveriges Olympiska Kommitté har fått en ny HR-partner i PerformIQ. – Tillsammans ska vi se till att olympier presterar på toppnivå - både under och efter idrottskarriären, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.