HUR ALLT BÖRJADE

Historien om PerformIQ börjar för många år sedan, tidigt en dimmig morgon, på Kärrtorps IP, en isande kall utomhusrink i en av Stockholms södra förorter. En hop förväntansfulla knattar har, utan att de vet om det, just samlas i ”klassrummet” för sin första utbildningsdag i idrottens tysta skola.

Vi pratar om alla de barn och ungdomar som inom ishockey, ridning, fotboll, innebandy, judo eller någon annan idrott lägger en stor del av sin uppväxt i idrottens tysta skola. Man jobbar med att utveckla sina personliga egenskaper tillsammans med sina kamrater, man är en del av ett lag, man jobbar mot gemensamma mål, man har fokus på sin uppgift både på kort och lång sikt, man kommer till match och träning – även de dagar då det tar emot lite.

Tillsammans lär man sig hantera med- och motgång, att fira segrar och att sörja förluster, att utveckla den vinnarinstinkt som leder till ständig utveckling och förbättring.

IDROTTENS EGENSKAPER

  • Ansvar – att ta ansvar för sitt eget arbete och för företagets utveckling
  • Dedikation – att se möjligheter istället för problem och aldrig ge upp, trots motgång
  • Fokus – att ha förmåga att kunna avgöra vad som är viktigt och vad som behöver prioriteras
  • Hälsa – att ha förståelse för att en god hälsa är en förutsättning för att kunna prestera på toppnivå
  • Ledarskap – att coacha varandra i vår individuella och organisatoriska utveckling
  • Teamkänsla – att arbeta tillsammans genom att peppa, stötta och bemöta varandra med respekt
  • Vinnarinstinkt – att ha en inre drivkraft till att vilja prestera bättre än andra

VAD VI GÖR

Genom att kombinera idrottens egenskaper med livserfarenheter, kompetens och utbildning kan vi leverera de bästa kandidaterna, oavsett yrkesroll. Vi tar fasta på det bästa från två världar – idrott och näringsliv! PerformIQ:s grundare, som fortfarande är aktiva i bolaget, har alla stora erfarenheter från idrott i kombination med gedigna erfarenheter från näringslivet. Vi vet vad vi talar om!

PerformIQ:s målsättning är att alltid leverera personal med rätt egenskaper för det uppdrag de skall utföra. Våra lagkamrater utmärker sig genom de egenskaper de utvecklat under sina idrottskarriärer, oavsett om de varit långa eller korta, på elitnivå eller på hobbybasis.

Vi levererar personal inom de flesta yrkesområden och för olika anställningsformer, för korttidsbemanning, långtidsbemanning och rekryteringar. Vi levererar personal med såväl generalistkompetenser som med tunga specialistkompetenser på managementnivå.

PerformIQ vill även ge tillbaka till idrotten. Vi erbjuder därmed föreningarnas sponsorer bemannings- & rekryteringslösningar där en del av omsättningen går tillbaka till föreningen. Och när föreningens spelare är ute och jobbar via PerformIQ går även en timpeng tillbaka till föreningen.

VÅR VÄRDEGRUND

Vår värdegrund består av tre delar som ska genomsyra vår verksamhet och vara grunden i vår kultur.

LAGET FÖRE JAGET
Vi jobbar som ett lag för att nå våra mål.

GLÄDJE
Vi vill alla bidra till ett positivt arbetsklimat.

IT’s ALL ABOUT COMMITMENT
Vår inställning är att göra allt vi kan för att lyckas.

Dags för nästa steg i karriären?

Vi är det företag inom bemannings och rekryteringsbranschen som sammankopplas med idrottsverige och de egenskaper och värden som idrotten utvecklar och står för.